3dots.ro

Cauza incendiului din secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Cine se face vinovat de moartea celor zece pacienți

Cauza incendiului din secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Cine se face vinovat de moartea celor zece pacienți

Din articol:

S-a aflat cauza incendiului din secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, la aproape 3 ani de la tragedie: Cine se face vinovat de moartea celor zece pacienți
Autor: Remus Vlad, Redactor

La trei ani după producerea tragediei de la Spitalul din Piatra Neamț, în care, în urma unui incendiu, și-au pierdut viața 10 pacienți internați, a fost finalizat raportul realizat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Raportul final de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la incendiul de la spitalul din Piatra Neamț arată că incendiul a pornit de la asistenta din salon care manevra o candelă ce a fost adusă la capul unui muribund în secția ATI fără ventilație.

„Deși exista inițial și suspiciunea unui scurtcirucuit, acesta a apărut ulterior ca urmare a propagării incendiului în faza de preflashover”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Zece pacienți au murit, în noiembrie 2020, în timpul incendiului din Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Cinci au murit ulterior.

Zece pacienți au murit, în noiembrie 2020, în timpul incendiului din Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Cinci au decedat ulterior.

În secția ATI erau internați pacienți care sufereau de COVID-19. Două saloane în care se aflau 16 pacienți au fost cuprinse de flacări, iar un medic care a încercat să salveze pacienţii a suferit arsuri grave.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs