Jurnalistul Mirel Curea, bun prieten al lui Bogdan Stanoevici, explicitează cauza decesului actorului

Autor:

Data:

Pentru că pe baza subiectului decesului Bogdan Stanoevici s-au făcut fel de fel de speculații, multe departe de adevăr, jurnalistul Mirel Curea, prieten bun al actorului, a ținut să expliciteze condițiile în s-a petrecut trecerea în neființă a acestuia.

”Nu aș fi scris niciodată cele de mai jos dacă, potrivit unui obicei românesc sau nu, habar nu am, pe subiect nu s-ar fi bătut câmpii crâncen, și nu s-ar ajuns cu stabilirea vinovățiilor până în zone care țin strict de patologiile psihiatrice.

Este despre moartea unui actor, Bogdan Stanoevici. Dumnezeu să-l odihnească!

Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală.

Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80% și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-CoV2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie a fost necesară intubarea.

A început ventilarea mecanică și totodată a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%. În 23 decembrie, în momentul în care CT-ul pulmonar a evidențiat o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, s-a luat legătura cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, șef secție ATI, Spital Fundeni, în vederea transferării pacientului și inițierii procedurii ECMO (extracorporeal membrane oxygenation), mai pe înțeles, ±plămân artificial”, ceea ce s-a și întâmplat în 24 decembrie.

În ciuda tuturor eforturilor depuse, starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces.

Forma gravă de COVID-19 dezvoltată de Bogdan Stanoevici a fost determinată de comorbiditățile pe care le avea: astm bronșic din copilărie, fost fumător cu fibroză pulmonară și hipertensiune arterială stadiul 1.

Așa-zisa infecție nozocomială a fost de fapt o enterocolită cu Clostridium difficilae, provocată de o bacterie localizată în intestin și care poate deveni patogenă în anumite condiții. Cu tratamentul administrat conform antibiogramelor efectuate actorul fusese vindecat”, a scris Mirel Curea, în evz.ro.

”Tare rău îmi pare de Bogdan Stanoevici! Din cei trei comeseni, el, George Alexandru și cu mine, care rupeam mesele pe la Mărul de Aur, în anii `80, trei puști pentru care viața însemna doar râs și nemurire, nu mai sunt decât eu.

Dumnezeu să te odihnească, Bogdan! Salută-l pe Jorjac! O să vă dau de pomană un pinot gris! Da, d`ăla!”, comentase Curea, mai devreme, pe Facebook, decesul lui Stanoevici.

Leave a Comment