3dots.ro

Ce a scris în biletul său de adio omul de afaceri din Voluntari care s-a sinucis cu fumul de la grătar

Ce a scris în biletul său de adio omul de afaceri din Voluntari care s-a sinucis cu fumul de la grătar

Virgil Chirică, un personaj cunoscut în mediul de afaceri, director al diviziei de asigurări a Porsche Finance Group, a fost găsit fără viață în vila sa din Pipera. Decesul său a fost semnalat la 112 de unul dintre prietenii săi, care l-a găsit mort în locuința sa.

O premieră în istoria judiciară românească

În vârstă de 46 de ani, omul de afaceri se pare că a ales să-și curme viața într-un mod ciudat, după ce ar mai fi avut o tentativă, în urmă cu patru ani.

Surse apropiate anchetei, citate de Gândul, susțin că echipa care a făcut cercetarea la fața locului a constatat că se află în fața unei premiere în istoria judiciară românească.

Din primele informații, se pare că afaceristul își planificase moartea din timp și pusese la punct fiecare detaliu.

O sinucidere pregătită în cel mai mic detaliu

El a hotărât să-și provoace o intoxicație cu fum, motiv pentru care ar fi cumpărat nu mai puțin de trei grătare și mai mulți saci de cărbuni. Unul din grătare, mai mulți saci de cărbuni și substanțe inflamabile pentru aprins focul le-a cărat în baia aflată la etajul 1 al locuinței sale.

A astupat cu bandă adezivă găurile de evacuare de la cadă și chiuvetă, ventilatorul din tavan și partea de jos a ușii de la baie, în așa fel încât a etanșat aprope perfect încăperea

Se presupune că omul de afaceri a luat apoi mai multe pastile din flacoane diferite, iar când a simțit că încep să-și facă efectul, a scris pe o bucată de hârtie, de patru ori la rând: ”I am already asleep” (”Sunt deja adormit” – N.R.).

Apoi, Virgil Chrică s-ar fi închis în baie, unde a aprins grătarul, iar monoxidul de carbon emanat de cărbunii care ardeau l-au omorât în scurt timp.

În urma cercetării la fața locului, în dormitorul de la etajul al doilea al vilei cu trei etaje s-au găsit alți doi saci cu cărbuni, rămași nedesfăcuți.

A mai avut o tentativă de sinucidere în urmă cu patru ani

Ulterior, s-ar fi stabilit că bărbatul ar fi avut și în urmă cu patru ani o tentativă de a-și pune capăt zilelor, și tot prin folosirea unui grătar, însă atunci ar fi fost salvat de membrii familiei sale, care l-au internat în spital.

De remarcat faptul că Virgil Chirică era asociat cu Dan Șucu și Cristian Borcea într-un proiect imobiliar în zona de nord a Capitalei.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs