Femeia cu cea mai mică pensie din România. Cauza pentru care, deși are studii superioare, nu-i ajung banii nici de mâncare

Autor:

Data:

Femeia cu cea mai mică pensie din România. Cauza pentru care deși are studii superioare, nu-i ajung banii nici de mâncare

Nestorescu Cecilia Daniela are 68 de ani și, deși a absolvit o facultate, este femeia cu cea mai mică pensie din România.

Pensionara locuiește în Zimnicea, județul Teleorman, într-o casă care nu-i asigură prea multe condiții iar banii pe care îi primește de la stat nu-i ajung nici măcar pentru alimente.

Deși are studii superioare și 20 de ani de activitate în câmpul muncii, situația în care a ajuns e o urmare a faptului că a descoperit că în cartea de muncă avea trecuți numai nouă ani.

Desigur sistemul de pensii de stat respectă la literă în cazul ei principiul contributivității, tocmai pentru a-l ignora atunci când vine vorba de cele speciale.

Prin urmare, suma încasată lunar este una infimă, de doar 135 de lei. Din acești bani, bătrâna ar trebui să-și asigure mâncarea, lemnele pentru foc și să-și achite și facturile, fiind nevoită să renunțe chiar și la curentul electric.

În plus, femeia cu cea mai mică pensie din România este înconjurată de mucegai și igrasie. Acoperișul locuinței sale s-a distrus în timp, iar acum plouă înăuntru. Hainele trebuie să și le spele la mână, iar toți acești factori au dus la îmbolnăvirea ei.

Mai mult, suferă de o afecțiune dermatologică severă, iar tratamentul este unul costisitor.

Membrii asociației Speranță pentru România, care au prezentat povestea ei, o ajută de o bună perioadă, însă nu este suficient.

Pentru a-i asigura un trai liniștit, asociația a pornit o campanie de strângere de fonduri pe Facebook, pentru a-i repara locuința și a-i cumpăra lemne pentru iarnă.