Cel mai în vârstă bărbat din lume a devenit un român: Dumitru Comănescu

Autor:

Dumitru Comănescu, în vârstă de 111 ani și 7 luni, a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, recunoscut de Guinnes Book of World Records, după ce britanicul Bob Weighton a decedat la vârsta de 112 ani. 

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova. El a fost de profesie inginer agronom și trăiește în acest moment în București.

”Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton.

Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil!

Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume.

Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a declarat Dumitru Comănescu Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

Bărbatul a declarat că secretul longevității sale a fost dragostea familiei, a soției, fiilor și nepoților.

Leave a Comment