Povestea cerbui fără stea în frunte, care a avut prea multă încredere în oameni și s-a stins atacat de braconieri 

20 Oct 2019 | scris de Anita Raicu

 Un cerb maiestuos cobora să se plimbe prin livezile și străzile din Câmpulung Moldovenesc. Nu îi mai era teamă de câini, cu care reușise să se împrietenească, și nici de oameni, din păcate... Din păcate, pentru că un om fără suflet i-a adus sfârșitul, un braconier.

Povestea cerbui fără stea în frunte, care a avut prea multă încredere în oameni și s-a stins atacat de braconieri 

Cerbul, rănit de gloanțele braconierului, sleit de puteri, a coborât din nou în oraș, să ceară ajutor, tot oamenilor. S-a stins, cel mai probabil din cauza septicemiei.

Tragedia i-a indignat pe localnici, care nu-și pot imagina cum unul dintre ei ascunde sub masca umanității un suflet atât de amar. 

”A fost odată un cerb prea încrezător în oameni! A fost! Pădurea, da, pădurea va număra un cerb mai puţin. Oamenii de aici nu vor mai număra, deloc!

Târziu, după ce îşi va fi uitat necazul, pădurea va trimite poate iarăşi oamenilor un cerb, zicându-le: iată, acesta este alt fiu al meu pe care vi l-am trimis vouă oamenilor ca să vă lumineze chipurile apăsate de întunericul grijilor, să vă însenineze cerul noros al furiilor, să vă transforme în surâs rictusul născut din urâciune!

Dar, până atunci, noi oamenii va trebui să păşim cu ruşine şi sfială sub coroana pădurii! ”, a transmis Neculai Marcel Flocea, un locuitor din Câmpulung Moldovenesc, pe contul său de Facebook.

Povestea cerbului care a coborât în sat ca să ceară ajutorul oamenilor s-a viralizat pe internet, utilizatorii cerând să se facă dreptate.

”Sunt extrem de mâhnit şi înfuriat dragi prieteni să aflu această deprimantă ştire cum ca acest cerb "Regele pădurilor" falnic şi curajos a coborât din pădure expres parcă să moară între case, la Câmpulung Moldovenesc implorandu-i pe oameni, în ultimele sale clipe pe pâmânt să- l salveze, devenise mascota cartierului.

Animalul a fost împuşcat de braconieri şi a umblat rănit mai multe zile, înainte să vină să moară în oraş tot printre oameni deşi această specie a urmărit de multe ori să-l braconeze!

Dragii mei fraţi români de pretutindeni, eu nu o astfel de ţară mi-am dorit în 1989 ! Români nu mai acceptaţi neadevărul, hoţia,minciuna şi fărădelegea! Haideti să schimbăm cu adevarat România pentru că de la clasa politică actuală nu mă aştept să o facă niciodata”, a scris, revoltat, Tiberius Cselentyi. 


CLICK - Follow us on Google News