3dots.ro

Cercetătorii români au inventat pâinea cu friptură: „Carnea nu se vede, dar se simte!”, o opțiune pentru populația săracă, mare consumatoare de pâine

Cercetătorii români au inventat pâinea cu friptură: „Carnea nu se vede, dar se simte!”, o opțiune pentru populația săracă, mare consumatoare de pâine

Cercetătorii de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au inventat un produs alimentar care s-ar putea defini ca fiind ”pâine cu friptură”. De fapt este vorba despre o pâine în care a fost adăugat un concentrat de proteine miofibrilare din carne cu gust de carne de porc, vită, pasăre sau pește.

Inventatorii ”pâinii cu friptură” – Floricel Cercel, Petru Alexe și Romulus Marian Burluc -, au plecat de la premisa că ”pâinea normală este dezechilibrată în aminoacizi esențiali și au adăugat un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vită, pasăre sau pește, extractul de proteine miofibrilare neavând nici gust, nici miros caracteristic)”, după cum se explică pe portalul universității gălățene.

„Procedeul de obținere a pâinii echilibrate nutrițional în proteine reprezintă o soluție de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, adică de a avea un conținut optim în aminoacizii esențiali.

OSIM a acordat Universității „Dunărea de Jos” din Galați brevet de invenție pentru pâinea proteică, iar iinventatorii susțin că produsul lor ar putea reprezenta o opțiune pentru populația săracă, mare consumatoare de pâine.

„Ar putea reprezenta o opțiune pentru populația săracă, mare consumatoare de pâine”

„Pâinea astfel obținută ar putea reprezenta o opțiune pentru populația săracă, mare consumatoare de pâine. Politicile de realizare și distribuție, cu protecția celor săraci, trebuie să vină prin niște programe guvernamentale sau locale.

Pâinea echilibrată nutrițional va trebui să existe pentru toți consumatorii, dar consumatorii cu venituri mici trebuie să beneficieze de un preț subvenționat. Pâinea echilibrată nutrițional în proteine este ca și cum ai mânca pâine cu friptură, dar friptura nu se vede, dar se simte!”, a precizat profesorul Petru Alexe

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs