Familia unui om de afaceri kuweitian, dispărut acum 6 ani în România, oferă 500.000 de euro pentru informații

05 Aug 2021 | scris de Monica Nistor

Familia lui Mohammed Albaghli, un cetățean kuweitian care a dispărut în România în urmă cu șase ani, oferă o recompensă de 500.000 de euro oricui poate oferi informaţii pe această temă.

Familia unui om de afaceri kuweitian, dispărut acum 6 ani în România, oferă 500.000 de euro pentru informații

”S-au ȋmplinit şase ani de când Mohammed Albaghli, un om de afaceri kuweitian, a dispărut fără urmă din localitatea prahoveană Cheia.

Deşi autorităţile din România nu au, nici până acum, vreun indiciu despre ce s-a ȋntâmplat pe 5 august 2015, familia lui Mohammed Albaghli nu renunţă şi oferă, ȋn continuare, o recompensă de 500.000 de euro celor ce pot furniza informaţii ce vor duce la găsirea directă a acestuia”, se arată într-un comunicat de presă remis de familie. 

Ȋn acelaşi timp, familia cetățeanului kuweitian cere instituţiilor abilitate reluarea anchetei.

”Au trecut aproape 2200 de zile de la dispariţia tatălui nostru şi nu ştim nimic despre el. Deşi dosarul nu a fost, oficial, ȋnchis, ancheta bate pasul pe loc de ani buni.

Facem un apel, pe această cale, către autorităţi, pentru reluarea anchetei cu efectuarea oricăror demersuri necesare şi susţinute din partea instituţiilor abilitate, astfel încât să poată fi soluţionat acest caz neelucidat de 6 ani pentru şi ȋn vederea aflării adevărului.

Ȋn acelaşi timp, ȋi rugăm pe toţi cei care au informaţii despre ce s-a ȋntâmplat pe 5 august 2015, ȋn Cheia, să ne contacteze. Oferim o recompensă de jumătate de milion de euro persoanelor care pot oferi informaţii ce vor duce la găsirea lui”, declară Reyad Albaghli, fiul lui Mohammed Albaghli.

_____________________

Dispariţia omului de afaceri Mohammed Albaghli, a fost intens mediatizată, atât ȋn România, cât şi ȋn Kuweit, iar misiunea de căutare, de acum şase ani, a fost la început de-a dreptul impresionantă.

Kuweitianul ȋşi petrecea concediile ȋn ţara noastră de mai bine de 20 de ani, era un obişnuit al localităţii Cheia. Ȋn vara lui 2015, sosise în localitatea prahoveană alături de familia sa.

Sute de poliţişti prahoveni, dar şi localnici, ajutaţi de zeci de câini de salvare, au răscolit ȋntreaga localitate Cheia şi pădurea spre care se ȋndrepta Mohammed Albaghli.

Autorităţile din Kuweit au trimis, de asemenea, echipe de poliţişti care să ajute la desfăşurarea anchetei.

Deşi martorii susţin, la unison, că Mohammed Albaghli, ȋn vârstă de 80 de ani, ar fi intrat, singur, ȋn pădure, familia nu crede aceste declaraţii.

Familia lui Mohammed Albaghli spune că starea de sănătate nu ȋi permitea să meargă atât de departe şi nicidecum să urce scările care dădeau spre pădurea respectivă.

”Tatăl nostru nu a dispărut pur şi simplu, există un făptaş, cineva din cauza căruia a dispărut”, afirma Fahad Albaghli, un alt fiu al lui Mohammed Albaghli.

Ȋn momentul dispariţiei, Mohammed Albaghli avea 80 de ani, purta un costum tradiţional kuweitian.

Orice persoană care deţine informaţii ce pot duce la găsirea directă a bărbatului este rugată să apeleze numerele de telefon 0742467940/0723929984 sau să acceseze m-albaghli.org.


CLICK - Follow us on Google News