ANI. Chestorul Cătălin Ioniță, fost șef al DGA, avere nejustificată după ce s-a pensionat la 44 de ani

ANI. Chestorul Cătălin Ioniță, fost șef al DGA, avere nejustificată după ce s-a pensionat la 44 de ani

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.157.736 Lei între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către chestorul Alexandru Cătălin Ioniță, fost Director General al Direcției Generale Anticorupție, în perioada exercitării funcției publice.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Cătălin Ioniță, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice.

”Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, transmite ANI.

În septembrie 2020, președinte Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție, prin pensionare, a chestorului Cătălin Ioniță.

Nu-i așa, pentru că e ideal să ieși la pensie la 44 de ani și nu vrei să te entuziasmezi, ca toți amărâții care au ieșit la limită de vârstă, la orice informație din media despre noi indexări…