3dots.ro

Oare cei care au scăpat virusul în lume au și antidotul? De ce versiunile mai contagioase ale virusului ocolesc China?

Oare cei care au scăpat virusul în lume au și antidotul? De ce versiunile mai contagioase ale virusului ocolesc China?

Varujan Vosganian pune o întrebare cheie în legătură cu COVID-19: Totul se leagă de locul din care a pornit molima

Wuhan, China, locul din care în urmă cu aproape doi ani a pornit pandemia. Și totuși, nu China este cea mai afectată țară din lume, nici ca număr de infectări, nici din punct de vedere al deceselor provocate de coronavirus…

De ce? O întrebare firească pe care și-o pune și fostul ministru al Economiei și parlamentar Varujan Vosganian, realizând o scurtă analiză a situației epidemiologice din teritoriul din care a izbucnit primul val de infectare cu SARS-COV-2.
      
”Sunt multe aspecte legate de pandemia de coronavirus care ar trebui să reprezinte o preocupare pentru întreaga lume. Multe întrebări au rămas fără răspunsuri de care avem neapărat nevoie pentru a înțelege contextul și circumstanțele în care trăim, a spus Varujan Vosganian, comentând evoluția COVID-19 în China.

”Interesant că nimeni nu-și pune întrebarea cum e posibil ca în China, începând cu martie 2020, să nu existe, practic, infectați și decedați în urma epidemiei de coronavirus. Să nu-mi spuneți că China măsluiește rezultatele.

Nimeni nu poate ascunde realitățile la o asemenea scară. Dacă fumezi noaptea, la lumina felinarului, un satelit îți poate citi marca țigării. E imposibil ca China să înregistreze zeci, sute de mii de morți și nimeni să nu-i vadă.

În plus, China nu e Coreea de Nord (care refuză să ofere date, dar se cunoaște că în mai multe regiuni și printre membrii forțelor armate s-au instituit carantine). În China sunt ambasade, funcționari străini, spioni sub acoperire. Există o anumită opoziție politică, religioasă, culturală, chiar dacă firavă.

Infectările, focarele, internările la terapie intensivă și decesele nu ar putea fi, în totalitate, ascunse. Cum a fost, de pildă, cazul focarului din Wuhan, cu imaginile filmate acolo care au circulat în întreaga lume.

Cu toate astea, China nu are, practic, epidemie. Dintr-un miliard de vaccinați, toți par a fi imunizați pe bune, adică nu se mai îmbolnăvesc și nu mor. Ce fel de vaccin e acela care chiar seamănă cu un vaccin? Din jumătate de miliard de nevaccinați (adică mai mulți decât toată populația Uniunii Europene), nu se îmbolnăvește și nu moare nimeni. Cum s-au imunizat natural acești oameni?

De ce versiunile mai contagioase ale virusului ocolesc China? Și mai ales, de ce tocmai China, de unde a plecat virusul, să scape, cel puțin până acum, teafără? Cei care au scăpat (sau au produs) virusul, și-au propus să fie neatenți și să-i dea drumul prin lume abia după ce au descoperit antidotul?

Întrebări pe care ar trebui să ni le punem și care ar trebui să constituie o preocupare pentru întreaga omenire. Și n-ar fi singurele întrebări în legătură cu pandemia asta ciudată. Și n-ar fi singurele răspunsuri de care avem nevoie ca să înțelegem pe ce lume suntem”, a scris Varujan Vosganian, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs