3dots.ro

Medicul Florin Chirculescu: «E ca dracu să te folosești de un mort ca s-arăți c-ai dreptate»

Medicul Florin Chirculescu: «E ca dracu să te folosești de un mort ca s-arăți c-ai dreptate»

Medicul Florin Chirculescu, șeful Secției Chirurgie Toracică din cadrul Spitalul Universitar București, a comentat, pe pagina sa de Facebook, discuțiile din spațiul public despre decesul actorului Bogdan Stanoevici.

"Recent s-a înregistrat o victimă în războiul româno-român: a murit un om care nu purta mască. Ce-au făcut atunci UNII purtători de mască? Au clamat rânjind: ”Păi, nu v-am zis, proștilor? Acum luați de-aici!”

E ca dracu să te folosești de un mort ca s-arăți c-ai dreptate, dar asta-i treaba în ziua de azi: dai fuga-n bulă ca să capeți aprobarea aproapelui: ”Am punctat, bă!”.

Acasă la tine, cu PC-ul pe post de blindaj, strigi, dai pumni, cenzurezi și împuști, căci mini-războiul româno-român, extensia războiului worldwide, nu e cu covidul, e cu ăia care gândesc ALTFEL indiferent de versant.

Eu, unul, am crescut în Titan, unde se terminau blocurile și începeau găștile. Într-o zi, două găști s-au luat la bătaie la complex, lângă policlinică – n-aveau nici mănuși, nici protecții de sală.

La înghesuială e așa: dai un pumn, primești doi și te străduiești să te ții pe picioare. La un moment dat, Tavi, cașbecul de la mine din clasă, simte că-i suflă unul în ceafă, și, răsucindu-se, îi f..e ăluia o bâzdroacă în meclă.

Insul nu cade, iar Tavi încremenește: dăduse în Cazacu, tartorul dintre betonieră și Baba Novac. La care Cazacu, potolit: ”Stați așa.” Se face liniște, Tavi e kkt pe trei sferturi pe el. „Dă-o, bă, dracului,” zice apoi Cazacu, scârbit, ”hai s-o lăsăm baltă”.

Unii s-au scuturat, alții s-au șters de sânge – ce mai tura-vura, s-au cărat toți. A doua zi, Tavi, care știa ce poate Cazacu, s-a dus după el: ”Frate,” a început, ”iartă-mă, n-am știut că ești tu.”

Și Cazacu: ”Cum să te iert? Ai dat în mine!” Tavi se flocăia, se uita-n pământ. ”Auzi,” îl ia pe Cazacu, ”n-am putea să uităm ce s-a întâmplat?”. Cazacu, nimic, îl fierbea.

Mă rog, au parlamentat, unul își cerea iertare, ălʼlalt îl ținea pe primul pe jar, și-au ținut-o așa pânʼ ce Cazacu a pufnit în râs: ”Vezi-ți, bă, de treabă! Nu-i nici o ciumecărie să-l fac pe unuʼ ca tine. Dacă erai Moglanul (tartorul din Sălăjan), ziceam – dar tu… Hai, căreluʼ! Data viatoare (sic!) fii atent în cine dai.”

Noi, ăștia din bule, nu ne întâlnim la complex, fiindcă, unu, nu ne cunoaștem, și doi, chiar dacă ne-am ști, ar ieși o cafteală de tot râsul. Și totuși, risipim ironii, invective, depreciem – ne caftim prin interfețe, în plm, ceea ce e nașpa, căci ura crește și fitness-ul nu e anger management: să nu ne trezim într-o zi c-o să ne caftim ca niște deschiolați.

Acum, pe bune, v-ați gândit ce bătaie ar ieși între un corpocrat cu rahat la nas și un IT-ist miop? Mă rog, asta-i treaba, ura crește nu numai la noi, că n-avem mintea lui Cazacu, tartorul din Titan, căruia nici prin cap nu i-ar fi dat să le spună tovarășilor unui mort: ”V-am zis eu, bă?”.

El, unul, i-ar fi zis antivaxxerului mort: ”Să-ți fie țărâna ușoară, frate, războiul ăsta cretin s-a isprăvit pentru tine. La ce bun să ne batem?”. S-ar fi prins că războiul dintre noi ”nu se merită”, că nu face să ne dăm întâlnire la toate complexele răspândite în lume.

În fond, pandemia e un trigger, iar îngerii salvatori coborâți pe pământ umblă după pagnos. ”Noi doar le scoatem castanele din foc, nu v-ați însemnat?” asta ar fi zis Cazacu făcând cu ochiul.

Port mască și mi-am făcut și vaccin. Ca să fie clar!”, a scris medicul Florin Chirculescu pe pagina sa de Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs