Franța. Un apreciat chirurg român și-a pierdut viața într-un stupid accident de bicicletă

04 Oct 2022 | scris de Ioana Tomozei

Traian Savu, un chirurg român stabilit în Franța, și-a pierdut viața într-un accident de bicicletă.

Franța. Un apreciat chirurg român și-a pierdut viața într-un stupid accident de bicicletă

În vârstă de 44 de ani, Traian Savu se îndrepta, pe bicicletă, la sfârșitul săptămânii trecute, spre gara Saint-Roch din Montpellier, de unde urma să ia trenul pentru a merge la Spitalul Universitar din Nîmes, unde era chirurg  .

La un moment dat, după ce tocmai depășise un alt ciclist, una dintre roțile bicicletei sale s-a blocat într-o șină de tramvai.

În urma acestui incident, Traian Savu a fost proiectat pe carosabil între platforma stației de tramvai și trotuar, izbindu-se cu capul de asfalt.

Pentru că nu purta cască de protecție, impactul a fost unul teribil, iar chirurgul român a murit la scurt timp după accident, deși o ambulanță a sosit rapid la fața locului.

În stația de tramvai din Montpellier unde a murit Traian Savu s-au produs în ultimii ani mai multe accidente grave cu cicliști, însă autoritățile locale din oraș nu au luat până acum vreo măsură.

”Traian Savu era un doctor foarte devotat și pasionat de chirurgia plastică. Am petrecut sute de ore împreună având grijă de bolnavi, de marii arși și salvând vieți. Era un chirurg foarte apreciat”, le-a spus doctorul Farid Bekara jurnaliștilor de la Midi Libre.

Traian Savu a lăsat în urmă o soție îndoliată și doi copii în vârstă de doi ani și respectiv trei luni.

Traian Savu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara în anul 2003. După absolvire a lucrat în Canada timp de mai mulți ani, iar în ianuarie 2017 a revenit în România, fiind chirurg plastician timp de un an și patru luni.

În mai 2018 s-a mutat în Franța, fiind un chirurg foarte apreciat în mai multe centre medicale și spitale din Lyon, Montpellier și Argenteuil.

În mai 2021 s-a mai întors o dată în România, profesând șase luni la Spitalul Casa Austria din Timișoara. În noiembrie 2021 a revenit în Franța, la Spitalul Universitar din Nîmes, unde era chirurg de șase luni.


CLICK - Follow us on Google News