3dots.ro

Un cioban care mersese patru zile pe jos pe drumul spre casă, ajutat de jandarmi

Un cioban care mersese patru zile pe jos pe drumul spre casă, ajutat de jandarmi

Din cauza condițiilor în care fusese nevoit să trăiască, și pentru că nu fusese plătit deloc de angajator, un cioban în vârstă de 63 de ani a pornit pe jos din Zimnicea, gândind că are destula vigoare să ajungă acasă, într-o comună din județul Galați.

În patru zile el a parcurs 130 de km, până a ajuns la București. Din fericire pentru el, a întâlnit un grup de jandarmi, care, după ce i-au aflat povestea i-au cumpărat bilet de tren.

” – Băieți, încotro e Galațiul. Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos. Am plecat de la Zimnicea și abia azi am ajuns in București”, le-a povestit ciobanul jandarmilor.

Profund impresionați de situația domnului Aftene, un cioban în vârstă de 63 de ani din județul Galați, jandarmii bucureșteni care l-au găsit pe bărbat au pus mână de la mână și i-au cumpărat un bilet de tren.

L-au urcat în mașina Jandarmeriei și au mers împreună la Gara de Nord. Acolo i-au cumpărat ceva de mâncare și l-au condus la trenul care îl ducea acasă. Pe lângă biletul de călătorie, jandarmii i-au oferit și bani cu ajutorul cărora să ajungă de la Galați în localitatea în care locuia.

Domnul Aftene plecase din Galați ca să lucreze ca și cioban la o stână din Zimnicea. Din cauza condițiilor de muncă și pentru că nu era plătit, ciobanul a plecat pe jos spre București. În cele patru zile, a dormit pe străzi și a apelat la mila oamenilor pentru hrană.

Joi dimineață, când a ajuns in București, a fost ajutat să meargă spre casă de colegii noștri de la Jandarmeria Capitalei.

Îi felicităm pentru gestul de umanitate și pentru că au adus bucurie și odihnă unui om încercat de mai multe greutăți”, a transmis Jandarmeria Română.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs