3dots.ro

”Beți apă!” – ministrul croat al Sănătății după ce 4 persoane sunt suspecte că s-au îmbolnăvit după ce au băut sucuri Coca-Cola

”Beți apă!” – ministrul croat al Sănătății după ce 4 persoane sunt suspecte că s-au îmbolnăvit după ce au băut sucuri Coca-Cola

Din articol:

Conform Politico, o persoană a avut nevoie de spitalizare după ce a băut sâmbăta trecută Römerquelle, o apă minerală cu aromă produsă de compania Coca Cola, într-o cafenea din Rijeka, un oraș din vestul Croației.

Alte trei persoane au fost spitalizate marți în Zagreb, a declarat presei locale doctorul Rajko Ostojić, șeful departamentului de gastroenterologie de la spitalul KBC din Zagreb.

Una dintre victime s-a simțit rău după ce a cumpărat băutura carbogazoasă de la un automat.

”Nu vă panicați, evitați toate băuturile carbogazoase. Beți apă potabilă din rețeaua municipală. Zagreb este minunat, Dalmația de asemenea și dacă Croația are ceva deosebit, atunci e vorba despre o minunată apă potabilă”, a recomandat Ostojić, fost ministru al Sănătății.

Ministrul croat al Sănătății a confirmat două cazuri suspecte de otrăvire, declarând că ambele victime au suferit răni pe esofag.

Întrebat despre cât de sigur e consumul de băuturi carbogazoase, ministrul a recomandat precauție. ”Vorbim despre două cazuri în două orașe diferite, cu două băuturi îmbuteliate în țări diferite. E mai bine să beți apă!”, a spus oficialul croat

Römerquelle, o marcă de băutură răcoritoare produsă de Coca-Cola, este îmbuteliată în Austria, în timp ce Coca-Cola în Croația.

”Salutăm claritatea pe care rezultatele testelor o vor aduce consumatorilor și clienților noștri din Croația după incertitudinea din ultimele zile și gândurile noastre se îndreaptă către persoana afectată.

În interesul siguranței publice, prioritatea noastră din ultimele zile a fost să acordăm autorităților croate timpul necesar pentru a-și finaliza investigațiile și vom continua să cooperăm deschis și transparent cu autoritățile care analizează incidentul de la Rijeka. Respectăm cele mai înalte standarde de calitate pe fiecare piață în care activăm“, au transmis reprezentanții companiei companiei Coca Cola.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs