”Iac-așa, 15 șucălăi, în Germania!”. Cât ajung să coste cocenii de porumb, tratați chimic și ambalați, în magazinele din Occident – video

”Iac-așa, 15 șucălăi, în Germania!”. Cât ajung să coste cocenii de porumb, tratați chimic și ambalați, în magazinele din Occident - video

O româncă și-a exprimat mirarea atunci când a găsit pe rafturile unui magazin din vestul Europei un pachet de coceni de porumb vândut la un preț pe care nu și l-ar fi imaginat vreodată.

”Iac-așa, 15 șucălăi, opt euro în Germania”, spune femeia în timp ce filmează produsul găsit la ofertă în raftul unui magazin din Germania.

De fapt, un pachet de coceni pentru aprins focul costă, în mod normal, zece euro, dar în momentul înregistrării, magazinul aplica o reducere de doi euro.

Chiar și așa, românca a fost uimită de prețul uriaș. ”Abia acum îmi dau seama câte milioane am băgat eu pe foc”, spune femeia.

Cocenii din pachetul care a stârnit mirarea româncei sunt impregnați cu rășină și utilizați la aprinderea grătarelor și a altor mașini de gătit în aer liber. Potrivit specificațiilor de pe etichetă, sunt uscați și apoi tratați pentru a produce căldură și flacără pentru gătit.

La noi, ciocălăii, sau cocenii scurți, cum le mai spun oamenii de la țară, sunt combustibilul săracului. Toamna, tinerii din familii sărmane, dar și bătrâni mai în putere, merg pe câmp să adune resturile rămase după treierat, pentru a le băga iarna pe foc.in Gherăseni, județul Buzău.

Cocenii impregnați cu rășină se găsesc și la noi, la 25 de lei punga de jumătate de kilogram. Sunt prezentați ca fiind combustibil de aprins grătarul care arde mai curat și produce mai puțin fum în comparație cu alte tipuri de combustibili solizi, cum ar fi cărbunele. Asigură flacără constantă și intensă, ceea ce îi face ideali pentru grătarul în aer liber.

@elenacondor9 Cune maibfacea focul cu siocalai? #viatalatara #foccusiocalai #milioane #bogati ♬ sunet original – Elena Condor