Ar fi putut fi salvată Alina? Mărturiile unor colegi: ”Am auzit țipetele, dar nu am intrat în camera lor“

Autor:

Data:

Ar fi putut fi salvată Alina? Mărturiile unor colegi: ”Am auzit țipetele, dar nu am intrat în camera lor“

În noaptea de sâmbăta spre duminică, în jurul orei 3.00, cei doi băieți care ocupau camera de vis a vis a fetelor, colegi de muncă cu ele, au auzit țipetele din timpul confruntării și au mers să vadă ce se întâmplă, dar, din nefericire s-au oprit acolo…

Cei doi băieți le cunoșteau pe Elena Ciobanu și pe Loredana Atănăsoaie, fiind colegi de muncă, așa că, în ciuda orei, după ce au auzit zgomotele produse în timpul confruntării lor, au mers să vadă ce s-a întâmplat.

“Am bătut la ușa și ne-au spus că dorm. Adică doar una dintre ele a răspuns, am auzit doar o voce, așa că ne – am dus să ne culcăm, a fost liniște, până dimineața” au declarat tinerii.

Ei regretă  faptul că nu au mers mai departe și nu au intrat în camera unde Alina își trăia ultimele clipe, însă nici prin cap nu le-a trecut că s-a întâmplat ceva atât de grav.

Intervenția lor, ar fi putut face, poate, diferență dintre viață și moarte pentru Alina, ținând cont de faptul că Loredana avea să declare ulterior că Alina a agonizat 30 de minute, înainte să își dea sufletul.

A doua zi, totul părea să fie normal, povestesc colegii, cu excepția faptului că nu au mai văzut-o pe Alina.

“Eram obișnuiți că dimineața să o găsim în fata hotelului, ori matura, ori o găseam la o pauza de țigară. Loredana însă, a venit la masa, s-a comportat normal. S-a dus la munca, vorbea cu fetele că de obicei” mai povestesc cei doi băieți.

Ei se mai declară înmărrmuriți de sângele rece de care a dat dovada tânără pe care credeau că o cunosc bine, mai ales că după crima, Loredana a avut și prezenta de spirit să își spele hainele și să le pună, afară, pe balcon, la uscat.

Duminică, la ora 11, totul a ieșit la iveala. Șefii hotelului unde erau angajate cele două prietene, au început să își facă griji pentru absența Alinei și tot atunci polițiștii, care luaseră în calcul că fata decedată găsită în parcul din Mangalia, să fi fost o lucrătoare sezonieră pe litoral.

Loredana s-a numărat încă de la început printre suspecții de crimă. Toate încercările ei de a-și asigura un alibi au eșuat. Vorbise cu Sergiu, iubitul Alinei pe telefon și îi spusese că l-a părăsit, că nu îl iubește și că Alina că plecat din camera de hotel spre Vaslui. Trimisese mesaje și de pe telefonul victimei, tot lui Sergiu, în care îi spunea în numele Alinei, că l-a înșelat și că ar trebui să-și găsească pe cineva mai bun.