3dots.ro

Guvernul renunță la compensarea cu 50 de bani a prețului la pompă al carburanților, de la 1 ianuarie 2023

Guvernul renunță la compensarea cu 50 de bani a prețului la pompă al carburanților, de la 1 ianuarie 2023

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că, începând cu data de 1 ianuarie 2023, se suspendă compensarea cu 50 de bani a prețului la pompă al carburanților.

Premierul a recunoscut că măsura introdusă în luna iunie a acestui an a fost introdusă fără să se fi verificat impactul pe care îl va produce.

”Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, la sfârșitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, în condițiile în care prețul la carburanți a scăzut în prezent la un nivel anterior anunțării acestei compensări”, a spus Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Ciucă a mai precizat că este vorba doar de o măsură de suspendare, astfel încât ”dacă prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor” compensarea va fi aplicată din nou.

Compensarea prețului la carburanți a fost anunțată de guvern în luna iunie, pe fondul creșterii rapide a prețurilor.

Măsura, care inițial trebuia să fie în vigoare trei luni, s-a prelungit până în decembrie 2022.

În acest moment, prețul mediu la benzină este de 6,02 lei pe litru, iar prețul mediu la motorină de 7,17 lei pe litru, dar vor crește cu 50 de bani de la 1 ianuarie 2023, în contextul în care compensarea nu se va mai aplica.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU