Conservă cu excremente de urs, ‘autentic secuiești’, vândute în România

Dacă ajungeți prin județele Covasna și Harghita chiar puteți cumpăra o conservă cu excremente de urs….

Pentru numai 40 de lei, ”Urme de urs” vă oferă 30 de grame de conținut, pe care producătorii îl garantează ca fiind excremente de urs autentic-secuiești, scrie presa locală din Târgu Mureș. 

Eticheta de pe conservă arată faptul că produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, ”fără gluten, fără conservanţi, vegan”, iar nedeschis, îşi păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie ”folosit” în termen de 22 de ore.

Grijulii, aceeași producători avertizează pe eticheta conservei că produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor. 

Șeful OPC Covasna afirmă că produsul nu poate fi scos de la comercializare, pentru că pe etichetă scrie că nu este destinat consumului uman.

”Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör şi chipsurile cu aceeaşi denumire.

Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar.

Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat.

Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură?”, a declarat șeful OPC Covasna, pentru WeRadio.

”Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem  nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a mai adăugat comisarul-șef OPC, pentru sursa citată.