Constanța. O bătrână de 83 de ani a sunat la 112 și s-a plâns că moare de frig și de singurătate în casă

Constanța. O bătrână de 83 de ani a sunat la 112 și s-a plâns că moare de frig și de singurătate în casă

Un polițist din Constanța a relatat pe Facebook despre un apel primit la 112 din partea unei persoane în vârstă care s-a plâns că trăiește singură și nu are bani ca să plătească pentru căldură.

Bătrâna în vârstă de 83 de ani trăiește singură și pe 23 ianuarie a sunat la 112 și i-a spus dispecerului că moare de frig și de singurătate, în casă.

Singura sursă de încălzire a casei în care locuiește e un calorifer electric pe care însă nu-l folosește, de teamă cu nu va avea bani să plătească energia pe care o consumă.

Apelul a fost redirecționat către Poliția Locală Constanța și Gabriel Enache, un polițist cunoscut pentru implicare sa socială și actele caritabile, a plecat spre casa bătrânei.

Bătrâna nu mai are pe nimeni, i-au murit pe rând fiul, soțul, fratele și sora. Polițiștii au aflat ce nevoie are și Gabriel Enache a convins mai mulți colegi ca împreună să achite facturile de electricitate ale femeii, până la vară, scrie Reporter TV Neptun.

De asemenea, firma care asigură hrana pacienților la spitalul județean îi va oferi o masa în fiecare zi, pe care o va trimite la domiciliul femeii.

În același timp, zeci de persoane care au văzut postarea lui Gabriel Enache s-au oferit să o ajute pe bătrână.