3dots.ro

Constanța. Tânăr internat cu o infecție la măsea, în comă de 47 de zile la Terapie Intensivă

Constanța. Tânăr internat cu o infecție la măsea, în comă de 47 de zile la Terapie Intensivă

Ionuț Marian Călărău , un tânăr în vârstă de 31 de ani din Cernavodă, s-a prezentat pe 21 ianuarie 2023 la Spitalul Județean Constanța cu o infecție la măsea.

Infecția debutase cu mult înainte, în timp ce tânărul se afla la muncă în străinătate. Chiar și după ce a ajuns la acasă,  el a preferat să-și trateze infecția la măsea singur. Medicii spun că a ajuns la ei când boala evoluase.

De 47 de zile, Ionuț Călărău este internat la Terapie Intensivă la Spitalul Județean Constanța, dar familia îi acuză pe medicii de aici de starea gravă a băiatului.

”Cu o durere de măsea a ajuns o legumă. Călărău Ionuț Marian, 31 ani, și șase operații în nici 23 de zile și în comă indusa de 2 luni!”, scrie verișoara băiatului pe rețelele sociale.

”Am aflat că e la Terapie Intensivă. După patru zile, l-am văzut. Sunt șase operații. Patru la plămâni și de două ori la gât.

Doctorii spun că s-a extins infecția. Acum, starea lui este foarte gravă”, susține Mirela Călărău, mama tânărului, într-o declarație pentru Antena3.

”A fost legat de mâni, să nu se scoale să facă rău. Arată într-un hal…”, susține și tatăl băiatului.

Explicațiile Spitalului Județean Constanța
Spitalul Județean Constanța a transmis un punct de vedere referitor la acuzaţiile făcute în spaţiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate iar medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află.

Spitalul arată că pacientul a beneficiat până la acest moment de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 lei, dintre care, detaliat: analize de laborator – 5.245,79 lei; investigații paraclinice de radiologie – 3.841,10 lei (investigații de înaltă performanță – 3.149.00 lei); cheltuieli medicamente – 32.211,06 lei; cheltuieli materiale sanitare – 15.235,95 lei; intervenții chirurgicale-5.110,14 lei; cheltuieli directe și indirecte – 12.796,86 lei.

”La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă, iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare.

Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative”, transmire conducerea Spitalului Județean Constanța.

Instituția medicală arată că familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer, dar care nu s-a finalizat.

”Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora. Precizăm că pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS”, mai spune spitalul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs