Timișoara. Un consultant artistic al Teatrului German caută adresa de email a lui Molière

28 Oct 2019 | scris de Monica Pavelescu

În România, când crezi că ai citit sau le-ai văzut pe toate, se întâmplă ceva și-ți dai seama că resursele sunt nebănuite...

Timișoara. Un consultant artistic al Teatrului German caută adresa de email a lui Molière
Elisa Covaci, alături de cel de-al cărui email este interesată - Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut ca dramaturg drept Moliere (1622-1673)

O postare pe Facebook a lui Ion Ardeal Ieremia, secretar de stat la ministerul Culturii şi fost consilier municipal, prin care atrăgea atenția primarului Gheorghe Robu asupra carențelor generate de managementul defectuos la Teatru German de Stat din Timișoara, oferind exemplul unui consultant artistic al instituției care ținea morțiș să dea de adresa de email a lui Molière...

”Domnule primar Robu, cu fiecare zi care trece fără să organizați un concurs pentru un management profesionist la Teatrul German, ne facem de mirul lumii !!! distinsa din imagine, pe numele ei de intelectual Elisa Covaci , consultant artistic (Dumnezeule Mare!!!) acolo, cerea adresa de mail a lui "Molier" pentru o corespondență pe tema dreptului de autor.....sau, ma rog, dati-i-o dumneavoastră, daca o aveti!”, a scris Ion Ardeal Ieremia, pe Facebook.

Lucrurile nu s-au oprit aici, pentru a ne putea minuna și mai mult, redacția Pressalert.ro a contactat-o chiar pe Elisa Covaci, consilierul artistic pomenit în postarea de pe Facebook.

Ea nu a negat deloc faptul că ar fi în continuare în căutarea adresei de email a lui Molière, pentru că ar fi necesară pentru folosirea unui fragment dintr-o piesă a acestuia montată la Teatrul German, dar a ţinut să facă mai multe precizări.

”Informaţia e puţin greşită, nu mă ocupam eu de drepturile de autor, dar ne interesează adresa. Dumneavoastră ne puteţi ajuta? Nu pot să vă dau detalii, colega care a lucrat înaintea mea a făcut adrese, dar nu ştiu cui. Putem să discutăm mai mult despre Molière, dar m-aţi luat pe nepregătite”, le-a spus Elisa Covaci celor de la Pressalert.ro.

Ulterior mediatizării acestui caz, Ion Ardeal Ieremia a mai declarat că prima dată a auzit despre existența acestui consultant artistic când i-a fost relatată această întâmplare.

”Eu sunt om de teatru, lucrez de 20 de ani în clădirea respectivă, nu am auzit-o niciodată, nu am văzut-o niciodată, nu știu cine e. A apărut de nicăieri pe funcția de consultant artistic, ceea ce presupune că excelezi în consultanță artistică, ești supracalificat, la mintea mea. Conform fișei postului ești cineva care îl consiliezi pe director, pe managerul instituției să ia cea mai bună decizie din punct de vedere cultural”, a declarat Ion Ardeal Ieremia.

”Problema nu e când a fost angajată, ci cum a fost angajată, doar în baza unui concurs, cine a fost comisia? Comisia a fost probabil formată din oameni din teatrul respectiv, oameni cu experiență în teatru, cred, teoretic”, a explicat Ion Ardeal Ieremia.

Fericiți cei săraci cu duhul... mai ales atunci când sunt retribuiți precum Elisa Covaci, 11.000 lei brut pe lună, după cum menționează într-un comentariu la prima sa postare Ion Ardeal Ieremia.


CLICK - Follow us on Google News