Elev umilit de ziua lui, de învăţător, la Liceul Dante Aligheri, pentru că are probleme cu greutatea

18 Oct 2019 | scris de Monica Pavelescu

Mama unui băiețel, elev în clasele primare la Liceul Dante Aligheri din București, susține că fiul său ar fi fost umilit şi hărţuit de învăţător, din cauza faptului că are probleme de greutate.

Elev umilit de ziua lui, de învăţător, la Liceul Dante Aligheri, pentru că are probleme cu greutatea
Elev umilit de ziua lui, de învăţător, la Liceul Dante Aligheri, pentru că are probleme cu greutatea

Cazul a fost semnalat, vineri, pe Facebook, de către jurnalistul Ionuţ Tudorică.

”O mamă, prietenă mie, imi scrie că i s-a întâmplat ceva care pe mine m-a lăsat pur si simplu mască. „Învăţătorul îmi distruge copilul! I-a pus pe copii să cânte ”ŞI CINE SĂ MOARĂ, în loc de ”Cine să trăiască, de ziua lui! I-a confiscat apoi cadourile!

Întrebarea mea este: stie cineva ce se poate face legal într-un caz de-asta? Cui trebuie să se plângă şi în ce mod? Orice sfat e binevenit”, a scris Ionuț Tudorică. 

Mama copilului, contactată de adevărul.ro, spune că fiului său i se vorbește urât și este jignit tot timpul de către învățător.

”Incidentul a avut loc miercuri, când a fost ziua lui şi învăţătorul i-a confiscat cadoul - nişte figurine. În rest, se ia de el pentru că e gras, îl dă afară de la ore etc. Ei vor să primească doar elevii pe care îi vor ei. Eu cred însă că este un abuz psihic asupra copilului, el fiind afectat de ce se întâmplă.

Învăţătorul l-a făcut în toate felurile, a şters cu el pe jos. Vineri m-a sunat că să vin să îl iau de la şcoală. L-am întrebat ce a făcut copilul. Nu a ştiut ce să îmi spună!", a declara, mama copilului.

"Doamna director mi-a spus să îmi revizuiesc declaraţiile. Eu voi face inclusiv plângere penală”, a mai menționat mama, care nu a vrut să-şi facă public numele, de teama represaliilor.

Secretara liceului a declarat că este o anchetă în desfăşurare şi că urmează să fie făcut public rezultatul. Directoarea liceului nu a putut fi contactată. 


CLICK - Follow us on Google News