Alertă de coronavirus la Guvern. Un pacient confirmat cu infecție ar fi avut contact cu personalul instituției

09 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Grupul de Comunicare Strategică informează că femeia de 42 de ani din București, a cărei infecție cu coronavirus a fost confirmată în cursul zilei de 8 martie, ar fi avut contact cu persoane din rândul personalului care își desfășoară activitatea în clădirea Guvernului.

Alertă de coronavirus la Guvern. Un pacient confirmat cu infecție ar fi avut contact cu personalul instituției

În acest moment, se derulează o anchetă epidemiologică și s-au luat măsuri preventive și de dezinfecție.

”În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României.

Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se precizează în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică. 

Surse guvernamentale spun că este vorba despre două persoane de la Palatul Victoria care au intrat în contact, une direct, alta indirect, cu femeia confirmată ieri cu coronavirus.

Un angajat al Direcției pentru Strategii Guvernamentale a intrat în contact direct cu respectiva persoană, ca urmare a acestui fapt, tot personalul Direcției a fost instruit să stea acasă.

Cea de-a doua suspiciune vizează o bucătăreasă de la Palatul Victoria al cărei fiu lucrează în același loc cu femeia infectată, adică la OSIM. Tânărul locuiește în aceeași casă cu mama sa.

Deocamdata, au precizat sursele citate, nu există confirmare de infectare cu coronavirus pentru niciuna dintre cele două persoane.

Femeia de 42 de ani confirmată ieri cu coronavirus a fost cel de-al 14-lea caz din România. Ea este un contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de sâmbătă.


CLICK - Follow us on Google News