A murit Costel Corduneanu. Interlopul a încetat din viață pe masa de operație

A murit Costel Corduneanu. Interlopul a încetat din viață pe masa de operație

A murit Costel Corduneanu, una dintre cele mai cunoscute figuri ale lumii interlope din Iași și liderul clanului Corduneanu.

Cunoscut în lumea interlopă, dar și în media, „Stăpânul Moldovei” sau chiar „Ștefan cel Mare al Moldovei”, Corduneanu era liderul „Clanului Cordunenilor”, un grup format, în principal, din frații săi, dar și din apropiați ai acestora.

ruparea condusă de Corduneanu are o structură care comitea infracțiuni de corupție și funcționa „după reguli de tip al-Qaeda”, în care rolul fiecărui membru era clar conturat și limitat la propriul și, respectiv, următorul palier de acțiune.

Costel Corduneanu se afla internat într-un spital din Târgu Mureș, după ce a suferit o intervenție chirurgicală pe cord.

Potrivit presei locale, liderul clanului interlop din Moldova, a murit în timpul unei operații pe cord, .

Costel Corduneanu a fost pus sub acuzare de mai multe ori de către procurori, executând și pedepse cu închisoarea. Cel mai recent a fost eliberat din penitenciar în septembrie 2020.

Costel Corduneanu a reprezentat România la Jocurile Olimpice

Costel Corduneanu a fost luptător care a reprezentat România la Jocurile Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996.

În anul 1996, la Jocurile Olimpice de la Atlanta a participat și fratele lui, Gheorghe Corduneanu, care a ieșit al șaptelea la lupte libere, categoria 48 kg.

 

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories