Institutul Fundeni. Bolnavii de cancer așteptând la coadă pentru a fi testați de COVID

26 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

Ceea ce vedeți în imagine este doar jumătate din coada la care stau bolnavii de cancer de la Fundeni, înainte de internare, pentru a fi testați de Covid, astăzi, 26 octombrie 2020.

Institutul Fundeni. Bolnavii de cancer așteptând la coadă pentru a fi testați de COVID

Este un spațiu închis,  iar cei mai multi dintre oamenii de acolo au sistemul imunitar compromis din cauza tratamentului cu citostatice

Cam asta e atitudinea autorităților față de români, pe de o parte puși să poate măști, aproape să fie închiși în case noaptea, iar pe de alta, înghesuiți unul în altul în spitalele de stat...

Dacă vă întrebați de cum se răspândește coronavirusul atât de rapid, sau de ce avem una din cele mai ridicate rate ale mortalității din Europa, răspunsul îl aveți și în această imagine.

Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic din Capitală, a declarat la Digi24, după apariția imaginilor cu bolnavii stând la cozi, că mulți dintre aceștia nu respectă programărilor online și, mai mult, s-ar prezenta la spital fără a avea actele necesare internării.

”Pacienții care vin la recoltare trebuie să aibă Anexa 3, care este anexă pt testarea pacienților COVID. De cele mai multe ori pacienții primesc de la medicul curant acea anexă. Dar se prezintă la spital cu recomandarea de testare, își iau un bon de ordine și trebuie să aibă și anexa 3. Se întâmplă și s-a întâmplat și astăzi (în ziua în care a fost făcută fotografia cu bolnavii la cozi - n.r.), sunt pacienți care au venit, au luat bonul de ordine, dar nu aveau anexă, motivând că și-au uitat-o acasă sau nu au primit-o de la medicul curant”, a spus managerul Institutului Oncologic.

”Au fost cazuri și astăzi pentru că ei nu erau programați, că unii se trezesc că se simt rău și vor să își facă o internare. Sunt pacienți care au fost programați vineri și nu au avut cu ce să ajungă, vin astăzi. Am introdus sistemul de programări online, nu a funcționat, sunt foarte puțini pacienți care s-au programat în acest sistem”, a conchis Lidia Kajanto.


CLICK - Follow us on Google News