Craiova. Mărturia liceanului care a ucis o adolescentă de 14 ani în Grădina Botanică: ”Văzuse totul…”

Criminalist, despre ucigașul din Craiova: ”A premeditat totul, acum încearcă să scape mai ieftin”

Mario Alexandru Fojică, în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova, este fiu de polițist. El i-a șocat pe anchetatori cu sângele rece cu care și-a mărturisit fapta comisă în Grădina Botanică.

Mario Alexandru Fojică este elev la Liceul Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova. Este fiul șefului de post din localitatea doljeană Calopăr.

Persoanele apropiate spun că părinți au investit mult în educația adolescentului pentru a-l putea vedea în uniforma militară.

Mai spun că era un adolescent care avea deseori devieri de comportament și era agresiv. Examinările psihologice făcute la liceu nu au putut determina acest profil al său…

Meliss Lungu, adolescenta de 14 ani care a fost ucisă, era absolventa Colegiului Național Pedagogic din Craiova. Miercuri, 28 iulie 2023, era o zi importantă pentru ea: ar fi trebuit să primească rezultatul de la Evaluarea Națională și tot astăzi urma să fie alături de sora ei mai mare care ar fi trebuit să susțină ultima probă la Bacalaureat….

”Alo, veniți repede în Grădina Botanică. Un tânăr zace într-o baltă de sânge. Dumnezeule, veniți repede! Este și o fată cu gâtul tăiat”  – asta a spus bărbatul care a sunat la 112 și a anunțat ce se întâmplase pe aleea din Grădina Botanică din Craiova.

La fața locului  au sosit aproape imediat mai multe echipaje de Poliție, dar și cadre medicale.

Emanuel Bădică, tânărul în vârstă de 19 ani, avea multiple plăgi înjunghiate. Era în agonie, pierduse peste patru litri de sânge. Nu spunea decât ”Mor, mor…“.

La câțiva pași, Meliss Lungu, adolescenta de 14 ani, abia mai respira. Medicii au resuscitat-o aproape o oră, dar eforturile lor au fost zadarnice.

După ce a comis fapta, Mario Alexandru Fojică a plecat calm spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice.

Pe o alee chiar s-a întâlnit cu o patrulă de la Poliția Locală, care veghează ca parcul să nu fie vandalizat. A fost întrebat unde merge. Zâmbind, Mario a spus că s-a plimbat și pleacă acasă.

După câteva minute s-a primit apelul la 112. Polițiștii locali au fugit în zona indicată și i-au găsit pe cei doi tineri înjunghiați. Imediat au ajuns la fața locului echipajele de la IPJ Dolj care au început căutările.

La ora comiterii faptei, în Grădina Botanică erau doar câțiva oameni. Polițiștii locali le-au povestit imediat colegilor de la IPJ despre întâlnirea cu tânărul care a spus că pleacă spre casă.

Mario Alexandru Fojică a fost prins în câteva minute. Nu a opus rezistență. Era calm și… zâmbea.

A fost audiat aproape toată noaptea. A spus că nu-i cunoștea pe cei pe care i-a înjunghiat. Ar fi trecut pe lângă ei și, la un moment dat, băiatul care o însoțea pe fată i-ar fi reproșat că s-a uitat ciudat la prietena lui. A început o ceartă între ei și tânărul i-ar fi dat o palmă.

Mario a povestit că s-ar fi depărtat câțiva pași.

”Mi-am pus mănuși, o mască și am scos maceta din rucsac“, a fost prima declarație a adolescentului.

Apoi a povestit în fața anchetatorilor, cu lux de amănunte, cum l-a măcelărit pe tânărul de 19 ani și cum s-a năpustit și asupra fetei care-l însoțea.

”Am crezut că l-am omorât și fata era martor, văzuse totul“, a spus senin Mario.

Ulterior, spun surse judiciare, nu ar mai fi vrut să certifice  în declarația scrisă tot ceea ce relatase.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories