Declarațiile femeii care și-a plătit amantul să-i ucidă soțul italian, care o scăpase de prostituție

02 Ian 2020

Un caz care aminteşte de scenariile filmelor cu mafioţi s-a petrecut în comuna Buciumeni, județul Galați - o femeie de 31 de ani, din localitatea, este acuzată că, împreună cu doi complici pe care i-a plătit, şi-ar fi ucis soţul, un cetăţean italian în vârstă de 64 de ani, după care a încercat să însceneze un accident casnic.

Declarațiile femeii care și-a plătit amantul să-i ucidă soțul italian, care o scăpase de prostituție

Moartea italianului a fost anunţată în data de 30 decembrie.2019, la ora 22,30, când Nicoleta Postolici a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție că  l-a găsit pe soţul său Mario Monaco, în vârstă de 64 ani, cetăţean italian, decedat în locuinţă. La o primă examinare, moartea italianului părea să fie provocată de un accident casnic, însă o serie de leziuni de pe corpul victimei au provocat suspiciuni, aşa că a fost demarată o ancheta penală.

În prima zi a anului 2020, în urma efectuării necropsiei, medicii legiști au confirmat bănuielile anchetatorilor: italianul a fost omorât în bătaie, iar cea care ar fi comandat asasinatul a fost chiar soţia acestuia, care ar fi plătit celor doi agresori, locuitori ai comunei, fără ocupaţie, suma de 2.500 de lei. 

Nicoleta Postolici şi Mario Monaco erau împreună de 12 ani, respectiv de când ea avea 19 ani. Potrivit martorilor, până să-l cunoască pe italian Nicoleta a fost prostituată în Tecuci, ulterior şi în Italia, unde l-a și întâlnit pe Marie, care s-a îndrăgostit de ea şi a scos-o din lumea sordidă în care trăia, și la un moment dat căsătorindu-set.

După cum spun vecinii, lucrurile au început să o ia razna între cei doi în urmă cu câteva luni, când Nicoleta Postolici ar fi început o relație cu un tânăr de 21 de ani din localitatea ei natală Buciumeni, unde locuia de ceva timp cu italianul.

O serie de martori din sat spun că scandalurile dintre ea şi Mario Monaco ar avea la origine gelozia acestuia, care ar fi acuzat-o de infidelitate, dar şi de faptul că fetiţa de un an pe care cei doi o au ar fi, de fapt, făcută cu tânărul amant.

În timpul anchetei, cei trei au avut o atitudine oscilantă. După ce iniţial au negat faptele, ulterior, sub presiunea probelor (există o expertiză medico-legală concludentă, dar şi declaraţii date de martori, care spun că femeia căuta de mai multe luni să angajeze pe cineva care ”să-i dea o lecţie” italianului), au recunoscut că l-au agresat pe Mario Monaco.

”Au recunoscut nuanţat. Inculpata susţine că a dorit să-i ofere o lecţie soţului ei, care devenise agresiv pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar cei doi inculpaţi susţin că acelaşi lucru l-au dorit, practic să îl lovească pentru a-l intimida”, a declarat procuroarea Liliana Istrate, de la Parchetul Tribunalului Galaţi.

Martorii confirmă că italianul ar fi lovit-o pe femeie de mai multe ori, lucru care ”se leagă” cu afirmaţiile ei cum că i-ar fi tocmit pe cei doi bărbaţi, cu 2.500 de lei, pentru a-i aplica o bătaie soţului ei.

Cei doi tineri acuzaţi acum de omor calificat (ambii de 21 de ani, unul din Buciumeni, celălalt din Braşov, ajuns temporar în sat, la nişte rude) au declarat în faţa procurorilor că l-au lovit pe italian cu pumnii şi cu picioarele şi că nu şi-au dorit nicio clipă să-l omoare, dar că este posibil să-l fi lovit mai tare decât credeau, deoarece, la rândul lor, erau sub influenţa alcoolului.

Toţi trei, inclusiv alţi martori, confirmă că Nicoleta Postolici nu se afla în locuinţă în acel moment, ci era plecată la părinţii ei, după ce soţul ei, beat fiind, o bătuse.

Dincolo de faptul că cei trei autori ai crimei au ajuns după gratii, rămâne în discuţie drama fetiţei de doar un an a cuplului Mario Monaco-Nicoleta Postolici. Momentan, aceasta este în grija familiei femeii, însă Protecţia Copilului Galaţi a declanşat o anchetă legată de capacitatea acesteia de a avea în grijă micuţa, care ar putea fi instituţionalizată. 


CLICK - Follow us on Google News