Mobilul crimei din Mangalia? Loredana ar fi făcut un avort, de care familia nu știa, iar Alina își dăduse demisia și pleca acasă

Mobilul crimei din Mangalia? Loredana ar fi făcut un avort, de care familia nu știa, iar Alina își dăduse demisia și pleca acasă

Au apărut noi informații despre mobilul care a stat la baza crimei petrecute în Mangalia, în care o tânără a fost ucisă de cea mai bună prietenă a sa, furnizate de Florin Răican, avocatul familiei victimei.

Florin Răican scrie, pe blogul său, că între cele două fete prietenia se cam deteriorase și exista o stare tensionată în urma faptului că Loredana ar fi făcut o întrerupere de sarcină în urmă cu ceva timp și că prietena sa o critica, considerând avortul drept pruncucidere. De asemenea victima îi mai reproșa criminalei libertinajul sexual, prea multele relații pasagere.

”În ultima declarație dată de inculpata Loredana în fața procurorului, aceasta a arătat că Alina spunea diverse vorbe despre ea și că era dezamăgită de faptul că Alina nu dorește să se împace cu ea.

Recapitulând se poate concluziona că între cele două colege și prietene exista o stare conflictuală, dar care nu era vizibilă pentru toată lumea; că inculpata Loredana, fire mai libertină, a avut mai multe relații pasagere și prietenii nocturne; că Alina își depusese demisia în acea zi și că, peste câteva ore, avea să plece spre casă, adică spre localitatea din care ambele proveneau, iar inculpata Loredana era dezamăgită de faptul că Alina spune anumite lucruri și că refuză să se împace cu ea”, susține avocatul Loredanei.

El a mai explicat că ”s-ar putea întrezări motivul crimei dacă am adăuga și faptul neștiut până acum că Loredana rămăsese însărcinată în urma multiplelor relații avute cu diverși bărbați și că fusese nevoită să facă o întrerupere de sarcină”.

”Se pare că Alina i-ar fi reproșat atât lipsa de decență, desfrânarea, dar, mai ales, faptul că a recurs la avort și nu a oferit nici o șansă fătului.

Acestea ar putea fi acele ”vorbe” spuse de Alina și care o deranjau pe inculpată. Alina asocia avortul cu crima infantilă și din acest motiv începuse să o vadă pe Loredana cu alți ochi. Considera că mersese prea departe.

La rândul ei, Loredana era paralizată de frica faptului că familia ei, mai cu seamă mama și fratele său mai mare, ar putea afla despre aventurile ei și despre întreruperea de sarcină.

Considera că ar fi dezonorant ca familia ei să afle despre avort pentru că astfel ar fi putut pierde stima, dragostea și prețuirea lor. Cel mai probabil, teama nejustificată că secretul întunecat al avortului este în pericol, că Alina nu ar avea tăria de a păstra tăcerea atunci când va ajunge în preajma familiei inculpatei, a condus la luarea rezoluției infracționale”, a scris avocatul Florin Răican pe blogul său.