Cristian Țânțăreanu: «La o mie de fraieri cărora le-am luat banii, pot să dau și eu doi dolari de om pentru o masă de Crăciun»

02 Iun 2021 | scris de Cristina Romanescu

Cristian Țânțăreanu e unul dintre puținii oameni de afaceri care reunoaște deschis că pandemia a dat un impuls câștigurilor sale financiare.

Cristian Țânțăreanu: «La o mie de fraieri cărora le-am luat banii, pot să dau și eu doi dolari de om pentru o masă de Crăciun»

Cristian Țânțăreanu, 77 de ani, considerat de unii excentric, de alții cam exibiționist, a fost invitatul ediției de marți, 1 iunie, a emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

”Sunt pensionar, nu milionar”, a ținut să lămurească de la început situația Țânțăreanu, fost coleg de școală cu Adrian Păunescu.

La vremea aceea, a școlii, visa să devină medic ginecolog, dar a avut alt destin - a făcut avere din imobiliare și acum vorbește nonșalant despre banii pe care îi învârtește.

”Toți banii îi investesc. Mi-am cumpărat un apartament la mare, de curând. Am luat 3 milioane de euro credit, am făcut o socoteală cu copiii și ne mai trebuie vreo două pentru o investiție de 15 milioane de euro.

Pentru mine, banii nu au nicio importanță. Sigur, umilința copilăriei nu-mi prindea bine, dar nici asta nu a contat prea mult. Aveam pâine prăjită cu untură, cu usturoi, era minunat”, a povestit omul de afaceril.

În momentul de față pandemia i-a impulsionat afacerile din domeniul imobiliar, întrucât destul de mulți bucureșteni caută să se mute din centrul Capitalei în Corbeanca, unde el deține multe proprietăți.

”Am avut trei țepe mari în viața mea. Dar mai beau un șpriț și uit. Am pierdut 40-50 de milioane de euro în afaceri.

Petrecerile de la Corbeanca au fost cea mai bună reclamă pentru afacerile mele. Deși nu am urmărit asta.

La o mie de fraieri cărora le-am luat banii, pot să dau și eu doi dolari de om pentru o masă de Crăciun. Da, n-am dat niciun ban pe reclamă”, a spus milionarul.

Cea mai bună perioadă a mea este pe pandemie. E o explozie de oameni care vin, care stăteau în penthouse în Dorobanți. Una e să dai 500.000 de euro pe acolo, alta să dai 200-300.000 de euro pe o casă cu teren, a mărturisit Țânțăreanu.

Țânțăreanu este căsătorit de 30 de ani cu Manuela Vrânceanu și spune că nu a avut certuri serioase în cuplu, în ciuda aparițiilor sale nonconformiste în media.

Casa de la Corbeanca a familiei a fost inspirată din serialul la modă la începutul anilor '90, ”Moștenirea familiei Guldenburg”.

”Habar n-am cât a costat. Nu e opulență. Sunt exagerări. Sute de papagali? Cred că sunt vreo sută pe acolo, cum orice casă de țară are două găini, gâște, cocoși”, spune Tânțăreanu.

O singură dată s-a certat mai aprins cu nevasta...

”La nunta fiului meu, la biserica aia mare din spatele Tribunalului, era o grămadă de presă. Am plecat, n-am stat la nuntă, aia a fost prima și ultima discuție cu soția. Nora mea nu voia presă.

Dar nunta mea era făcută datorită nouă. Or, eu dacă eram rugat de cei din presă, nu puteam să-i refuz pe oamenii ăia. Aia a fost singura discuție puternică. Așa, fiind coleric, mai întreb unde sunt chiloții, unde e aia, ailaltă.

De aceea am fost supărat pe noră mea, pe fi-miu la nunta lor, că nu poți să dai în presă, să nu-i lași la eveniment, fiindcă oamenii mi-au făcut mereu cea mai bună reclamă”, a explicat el.


CLICK - Follow us on Google News