CTP, despre Alexandru Arșinel: Atârnat în meserie de fusta marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile

30 Sep 2022 | scris de Anita Raicu

Probabil lipsit de intervențiile de la Digi 24, Cristian Tudor Popescu a simțit nevoia să descarce public o mare doză de venin, total lipsit de empatie, cu ocazia decesului lui Alexandru Arșinel.

CTP, despre Alexandru Arșinel: Atârnat în meserie de fusta marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile

Poate că CTP are dreptate, poate că Arșinel n-a performat în arta actoricească, dar a făcut ceva ce jurnalistului n-o să-i iasă niciodată: i-a făcut pe români, bine, rău, cum a putut, să râdă! Și asta în vremurile comunismului, când speranța era lăsată la intrare, ca în Infernul lui Dante..

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, intitulată ”Arta ortului“, Cristian Tudor Popescu afirmă că expresia ”despre morți numai de bine“ e ”putrefactă“ și lansat un atac dur la adresa lui Alexandru Arșinel, la o zi după decesul acestuia. 

”Ministrul S. Cîmpeanu a fost demisionat din funcție. Maestrul, ba chiar marele maestru, Al. Arșinel a fost demisionat din viață, după ce s-a legat cu lanțuri de scaunul de director la Teatrul de Revistă, în care intenționa să putrezească.

În cazul Cîmpeanu, enunțam un principiu al imposturii. Iată încă unul, inspirat de acest Arșinel: impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna. Istoria artelor nu duce lipsă de mucavale perene.

În rolul de mort înregistrează așa-zisul comic, care, atârnat în meserie de fusta cu adevărat marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile, poate cel mai mare succes al carierei sale, comparabil cu cel al vânătorului de rinichi.

Gem ecranele de ode. Există și o artă a ortului popii.

Om muri și om vedea nu e mai puțin adevărat decât om muri și om orbi. Iluzia că moartea și timpul despart grâul de neghină e o iluzie. De unde și putrefacta cugetare «Despre morți numai de bine»“, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News