CTP deschide cadoul primit de la SIE: «Am valoare în sensul că să moară duşmanii mei?»

01 Mai 2021 | scris de Cristina Romanescu

Deși nu e omul pe care să-l surprindă cineva ușor, având în vedere multele domenii în care se pronunță sentențios, Cristian Tudor Popescu a rămas cu gura căscată după cadoul primit din partea directorul Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, care-l aștepta la sediul Digi24.

CTP deschide cadoul primit de la SIE: «Am valoare în sensul că să moară duşmanii mei?»

CTP califică ofranda primită din partea directorului SIE, o cutie cu cadouri, e de fapt ”un mic butic”.

”Am primit această cutie aici, la recepţia Digi24, mi-au zis fetele de la recepţie – «domnule Popescu aveţi chestia asta». Am scuturat din cap, am ridicat-o, nu e uşoară.

Cântăreşte ceva şi am deschis-o să văd despre ce e vorba. Mai întâi vedeţi ce scrie aici, scrie «domnului Cristian Tudor Popescu, analist politic, Digi24»”, a început CTP să povestească, vineri, la Digi24.

”Şi acum, ce găsim în cutie... Găsim, carevasăzică, Henriete French trufes. Henriete. Cantuci con mandorle almond biscoti. Aşa. Ferero roşer. Bomboane foarte plăcute. D-asemenea, Mozart pralines. O ciocolată roasted hazelnut, excelence.

Darc ciocolate cataniez. Lindor irezistibli smot extra darc. Tot ciocolate negre sau ce-or fi ele. Aici avem altceva, mouse de canard. Asta-i o raţă, cum ar veni. Mouse de fouille de voilale, sunt pateuri. Avem şi nişte cafea, să creştem tonicitatea.

Avem aici ceva pascal, panetone dopia deliţia ciocolato con crema ciocolato. Trecem şi la capitolul ăsta, că sărbătorile pascale... Şeridans cofe lichior. Doi într-unul, alb şi negru şeridans.

După care Moet Chandons Imperial, champagne imperial! Şi, în sfârşit, ce merge, după o masă copioasă? Un coniac special original, Hennessy! Şi mai este ceva, pe fundul cutiei se găseşte ceva mic, acest pliculeţ.

Să vă întreb eu ceva, am valoare în sensul că să moară duşmanii mei? Nu vedeţi ce-i aici? Păi am valoare, dom’le! Aţi mai primit dumneavoastră aşa ceva, aţi primi un magazinaş vreodată ca o atenţie?”, a spus CTP.

Ulterior, jurnalistul a dezvăluit cine este cine este persoana cu  dare de mână care i-a trimis această ”mică” atenţie pascală.

”Operaţiunea asta se numea, pe vremea generalului Pleşiţă de la DIE, Direcţia de Informaţii Externe, brichisire.

Adică se foloseau pentru a câştiga bunăvoinţa unor personaje politice de către lucrători de la DIE, se foloseau diverse vinuri româneşti, se spune că Hruşciov a fost convins cu un vin de piatră în legătură cu retragerea trupelor sovietice din România. Cu mese copioase şi folcloriste.

Avem aici o foarte frumoasă stemă şi aici vedeţi ce scrie: Directorul Serviciului de Informaţii Externe cu complimente, Gabriel Vlase.

Întreb si eu, oare eu să fiu singurul care să bucură de o atât de înaltă apreciere, singurul din presă, din partea domnului director SIE, sau mai sunt şi alţii. Aceşti alţii, că vreau să ştiu dacă numai eu am valoare sau mai sunt alţii, au primit ceva asemănător sau poate mai puţin. Aş vrea să ştiu”, a mai spus CTP.

”Apoi, acest mic butic, m-am gândit la un moment dat să ies cu o mesuţă şi puteam să dăşchiz o prăvălie mică să le comercializez aceste produse, oare este achiziţionat din micile economii personale ale domnului Gabriel Vlase, sau din bugetul SIE? E o întrebare.

Finalmente, ce pot să fac decât să îi spun domnului Gabriel Vlase că îi mulţumesc pentru această înaltă apreciere, că acest colet, cine l-a adus îl găseşte acolo unde l-a depus, adică la recepţia Digi24, îi legăm funda.

Fac şi eu, aşa, o sugestie – ar putea să trimită dulciurile şi cozonacul la o casă de copii. Iar băuturile să le dea spionilor care l-au dibuit pe diplomatul ăla rus, aşa-zisul diplomat, el fiind un agent KGB care încerca să racoleze cetăţeni români pentru a obţine informaţii. Să le dea drept premiu acelor agenţi, acelor spioni, le va creşte mult vigoarea cu aceste produse.

Aceasta este celebra cutie. E prima oară când primesc ceva de dimensiunile astea, un coşciugel aşa n-am primit niciodată. Când eram la Gândul mai primeam de la diverşi, Asociaţia Vânătorilor care trimiteau peşte afumat, cârnaţi de mistreţ.

Le desfăceam pe toate şi chemam redacţia, se făcea o mică petrecere şi asta era. Dar aici nu mai e Asociaţia Vânătorilor. Aici este domnul director al Serviciului de Informaţii Externe”, a spus Cristian Tudor Popescu.


CLICK - Follow us on Google News