CTP:  Băi, râmelor, să stea un fiu al Justiției un an întreg în pușcărie, și pentru ce? Pentru că a călcat o râmă cu mașina?

CTP:  Băi, râmelor, să stea un fiu al Justiției un an întreg în pușcărie, și pentru ce? Pentru că a călcat o râmă cu mașina?

CTP comentează decizia eliberării condiționate a fiului unei judecătoare de la Tribunalul Gorj, care a executat un an de închisoare din condamnarea primită pentru că a lovit mortal cu mașina și a fugit de la locul accidentului.

”Pe vremea lui Ceaușescu nu se pomenea o așa bătaie de joc față de tovarășa Justiția. Puterea judecătorească anunță că a luat în calcul și faptul că tânărul Dafinescu a stat în arest la domiciliu pe durata pandemiei de Covid-19, suferind un consum nervos mai mare.

De asemenea, ni se mai spune că el nu are antecedente – până să comită crima cu mașina n-a fost sancționat contravențional decât de 33 de ori pentru încălcarea regulilor de circulație”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

CTP a citat din motivarea instanței, care l-a eliberat condiționat pe tânărul de 28 de ani după ce a executat un sfert din pedeapsa de patru ani și jumătate, și punctează că, deoarece a fost Ziua Limbii Române, ”acest text merită o traducere, din română în română”.

”Băi, râmelor, băi târâților, să stea un fiu al Justiției un an întreg în pușcărie, și pentru ce? Pentru că a călcat o râmă cu mașina? Pe vremea lui Ceaușescu, săracul, n-ar fi făcut nicio zi de închisoare. Atunci nu se pomenea o așa bătaie de joc față de tovarășa Justiția. Și râmele erau necuvântătoare. Îl punem în libertate pentru că menirea noastră e să facem dreptate Justiției”, a conchis CTP.

____________________

Mihai Dafinescu, 28 de ani, fiul judecătoarei Elena Dafinescu de la Tribunalul Gorj, a obținut eliberarea condiționată după un an petrecut în detenție, un sfert din pedeapsa de patru ani și jumătate primită pentru ucidere din culpă.

Printre motivele invocate de Judecătoria Craiova se află acela că a fost închis ”în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”. Decizia nu este definitivă.

Tânărul a fost condamnat cu executare după ce, în august 2020, în timp ce conducea o mașină în oraşul Novaci, din județul Gorj, sub influența alcoolului, a ieșit de pe carosabil și a lovit mortal o femeie, apoi a plecat de la locul accidentului.
Citeşte întreaga ştire: CTP critică motivarea instanței care a eliberat fiul unei judecătoare, închis „în perioada cea mai frumoasă a vieţii” după un accident mortal

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories