CTP, despre problema gunoiului din Sectorul 1: «Clotilde Armand şi-a dorit această situaţie. Asta este strategia dânsei, pe pielea, pe organismul şi pe plămânii cetăţenilor»

05 Iun 2021 | scris de Ioana Tomozei

Cristian Tudor Popescu este de părere că situaţia gunoaielor din Sectorul 1 reprezintă o adevărată stare de urgenţă sanitară care trebuie rezolvată urgent și că este o urmare a faptului că primarul Clotilde Armand și-a dorit vizibilitate în diferendul pe care îl are cu Romprest.

CTP, despre problema gunoiului din Sectorul 1: «Clotilde Armand şi-a dorit această situaţie. Asta este strategia dânsei, pe pielea, pe organismul şi pe plămânii cetăţenilor»

”Această situaţie este inadmisibilă, nu trebuie să mai dureze. Domnul Alin Stoica spune că se va lua o decizie până luni. Până luni?! Astăzi este vineri. Ce facem? Stăm cu aceste focare de infecţie pe străzi?

Cu copiii jucându-se printre ele, cu şobolanii zburdând pe acolo? Cum adică luni? Asta este o stare de urgenţă sanitară. A precizat şi ministrul Sănătăţii, l-a spus şi primarul Clotilde Armand. Această problemă trebuie rezolvată acum, nu luni”, a spus CTP vineri seara, la Digi24.

Cristian Tudor Popescu crede că situația impune o soluție urgentă din partea autorităților - ”nu putem sta la discuţii cum am auzit de la domnul prefect. Să vină armata, domne, cu nişte camioane ale armatei, să se ridice gunoiul de acolo!”.

CTP este de părere că situaţia dintre municipalitate şi firma de salubritate trebuie rezolvată pe cale juridică și că cele două părți implicate sunt conștiente de faptul că războiul lor se duce pe seama cetățenilor.

”Firma Romprest practică şantajul cu luare de ostatici, ca într-o acţiune teroristă. Doamna Clotilde Armand şi-a dorit această situaţie.

Când începi o luptă, îţi faci un plan. Nu te duci la război cu capul în zid. Trebuie să avem soluţii de rezervă.  Dacă proceda aşa, îşi pregătea soluţia de rezervă când venea acest atac cu şantaj din partea Romprest: altă firmă, cu poliţia, cu armata, prefectura.

Nu a vrut asta. A vrut să se ajungă la această situaţie, care este pe toate ecranele. A vrut să aibă vizibilitate maximă acest război cu Romprest.

Dacă nu ar fi vrut asta, s-ar fi dus la tribunal. Acolo nu poţi să faci nimic spectaculos, nu poţi să dai imagini, se desfăţoară o luptă surdă.

Ori doamna o vrut să expună. Asta este strategia dânsei, pe pielea, pe organismul şi pe plămânii cetăţenilor. Deci şi doamna Clotilde Armand şi Romprest aleg nişte metode în acest război, în care victime colaterale sunt cetăţenii”, a explicat CTP.


CLICK - Follow us on Google News