CTP: «Dacă mă voi îmbolnăvi grav, atunci o să rămân acasă»

24 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

Spre surprinderea tuturor, Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că în cazul în care ar face o formă gravă de COVID-19 nu s-ar duce la spital.

CTP: «Dacă mă voi îmbolnăvi grav, atunci o să rămân acasă»

”Dacă mă voi îmbolnăvi grav, atunci o să rămân acasă. Nu mă duc la spital. De ce? Pentru că nu pot să suport gândul că pun un medic în situația să aleagă pentru mine, dacă să trăiesc sau nu”, a declarat Cristian Tudor Popescu, vineri, la emisiunea lui de la Digi24. 

Primul moment de abatere a jurnalistului de la afirmațiile sale publice, în care susținea recomandările medicilor, care spun ferm că oricine are o formă gravă sau severă a bolii trebuie să ajungă în spital pentru a fi tratat.

Contactat de cotidianul Libertatea, CTP a subliniat că în spatele declarației sale se află decizia sa fermă de a nu pune un medic în situația de a alege între el și un alt pacient, nu pentru că nu ar avea încredere în sistemul medical.

”Dimpotrivă! Am multă încredere și îi apreciez mult pentru ceea ce fac. Dar nu vreau să iau locul în această viață altui om”, a explicat CTP.

”Da, voi rămâne acasă. Categoric! Este o afirmație surprinzătoare, eu nu spun că nu este așa. Dacă sunt într-o stare gravă, voi avea nevoie de ATI. Și, atunci, cineva trebuie să decidă. Popescu merge la ATI sau nu.

Simplul fapt că eu mă voi afla în situația asta, împreună cu alți oameni, indiferent că aș fi ales sau nu, această situație pentru mine este insuportabilă și nu vreau să mă aflu în ea. De aceea rămân acasă, nu pentru că nu aș avea încredere în medici”, a explicat CTP.

CTP a completat că va face tot ce poate ca să nu ajungă în situația respectivă, respectând toate regulile.


CLICK - Follow us on Google News