CTP, despre încătușarea Sorinei Pintea: «Ce rău fac brățările astea? La ce cauzează?»

07 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Cristian Tudor Popescu și-a prezentat punctul de vedere asupra modului în care fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost transportată din arestul preventiv la instanță, extrem de comentat de opinia publică.

CTP, despre încătușarea Sorinei Pintea: «Ce rău fac brățările astea? La ce cauzează?»

”Știți cine e Răzvan Târziu? Nici eu nu știam până astă seară. La Timișoara, un chirurg a fost prins cu luare de mită, cu denunțător, ca în cazul doamnei Pintea, nu chiar cu flagrant, dar e acuzat de luare de mită.

Credeți că ar fi avut loc această discuție în legătură cu cătușele, cu boala, cu ducerea doamnei Pintea ca pe o vită la tăiere, cu ”milițianca” – așa a fost numit polițista care o escorta, pentru simplul fapt că a luat-o de cot? S-ar fi întâmplat toate astea?

Ar fi ajuns doamna Pintea sub control judiciar, ceea ce și-a dorit de la bun început? Credeți că se întâmpla cu Răzvan Târziu? Nu se întâmpla nimic, cum nu se întâmplă cu mulți alții care ajung să poarte aceste brățări.

Acest Răzvan Târziu e cu siguranță bărbat. Sau, mă rog, în ziua de astăzi opțiunile sunt multiple, deci nu mai pot fi așa de sigur, dar teoretic este bărbat. Nu e femeie, ăsta a fost primul aspect. Că dacă-l aveam aici pe Gigi Becali... Vi-l amintiți pe Gigi Becali, cu plasticul la gât? Decebal Traian Remeș la fel, suferind, săracul. Pe Omar Hayssam, care avea o față: ”mai am 30 de secunde și mor”, după care omul zburda spre Siria.

Ideea e următoarea: această doamnă a prezentat niște elemente de imagine care au permis tot spectacolul ăsta: e femeie, asta impresionează mai mult decât în cazul unui bărbat 2 pe 2. Apoi, că are această boală. Această boală nu s-a declanșat în arest sau în birou, când i s-a pus șpaga pe masă.

Era dinainte, după cum ne declară doamna. Este o boală boierească. Este o boală lungă, durează zeci de ani, nu are un tratament definitiv, dar poate fi ameliorată cu medicamente. Nu este o boală care să ducă la moarte subită, care să necesite intervenție chirurgicală.

După cum s-a văzut, doamna Pintea mergea bine pe picioarele domniei sale. De două ori a încercat să iasă din arest și să meargă la spital și medicii de la spital au trimis-o înapoi, retur, pentru că nu necesita spitalizare.

Să discutăm problema cu cătușele. Ce rău fac brățările astea? La ce cauzează?

Cătușele, pe lângă un instrument de tortură, cum sunt prezentate acum – ele nu fac niciun rău, îți blochează mâinile. Ești în stare de arest, cu ceva trebuie să marchezi acest lucru. Ele sunt un semn al unei hotărâri a unei instanțe.

Cătușele, pe lângă un instrument de tortură, cum sunt prezentate acum – care tortură? Ele nu fac niciun rău, doar blochează mâinile respectivului. Doamna în cauză se găsea în stare de arest preventiv, prin hotărârea unui judecător.

Cătușele îți marchează această stare de arest, în raport cu restul cetățenilor. Asta înseamnă cătușele. Trebuie să deosebești într-un fel. Nu poate să-ți pună uniformă de pușcăriaș pe tine, pentru că nu ești pușcăriaș, ești în stare de arest. Vei fi judecat, vom vedea. Dar cu ceva trebuie să marchezi acest lucru. Se marchează cu aceste cătușe. Ele sunt un semn al unei hotărâri a unei instanțe, în cazul de față”, a declarat CTP la Digi24.


CLICK - Follow us on Google News