CTP, reacţie la adresa lui Prelipceanu după emisiunea cu Firea: Principala ocupaţie a fost să tacă asurzitor şi să dea din cap aprobator

30 Oct 2019 | scris de Monica Pavelescu

Cristian Tudor Popescu îl critică pel Cosmin Prelipceanu pentru prestaţia din emisiunea în care a avut-o invitată pe Gabriela Firea, fiind de părere că realizatorul nu a făcut decât ±să tacă asurzitor şi să dea din cap aprobator“, avertizând că în cazul în care se va mai produce un episod asemănător își va încheia colaborarea cu Digi24.

CTP, reacţie la adresa lui Prelipceanu după emisiunea cu Firea: Principala ocupaţie a fost să tacă asurzitor şi să dea din cap aprobator

Gabriela Firea, a fost invitata lui Cosmin Prelipceanu la Digi24, unde a comentat controversa iscată după ce a distribuit pe Facebook un mesaj care s-a vrut ironic, semnat de creatoarea de modă Dana Budeanu, la adresa fondatoarelor asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă”, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, care construiesc, din fonduri private, un spital pentru copiii bolnavi de cancer. 

”Astia cacare face ei un spital vrea sa doneze Pintea un aparat dă radioterapie. Dă ce? Luaţi unu din ăia 35 de milioane euroi donaţi. Nu aşa aţi măcănit la teveu, caca luati voi? Sa dea la saraci Pintea! Da mai stati putin caca vine Vladut regele medicamentelor si va da el din aia 15 milioane dă la PLUS scuzi de la Magicacamp! # Marscumanipularile“, a fost mesajul Danei Budeanu distribuit de primarul general al Capitalei. 

Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu au reacţionat în faţa atacurilor şi au anunţat că vor rezolva problema în instanţă.

"Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare în care îşi bate joc de noi, de proiectul şi sustinătorii noştri. Doamna Firea ne-a făcut «ciuma roz sau albă». Doamna Firea încearcă o mârşavă manipulare, susţinând că eu şi Carmen Uscatu suntem doar nişte marionete ale lui Vlad Voiculescu. Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca şi reputaţia noastră. Va trebui să dovedească spusele, căci 10 ani de muncă şi luptă pentru şansele la viaţă ale copiilor bolnavi de cancer nu merită a fi terfeliţi în acest fel“, a transmis Gheorghiu.

În emisiunea lui Prelipceanu, Firea şi-a asumat postarea şi a susţinut că cele două doamne sunt doar „o interfaţă“ şi sunt ”împinse în faţă“, iar în spatele ONG-ului stă de fapt fostul ministru al sănătăţii din Guvernul Cioloş, Vlad Voiculescu, pe care primarul general îl acuză că ”îşi face campanie electorală pentru alegerile locale“ şi ”s-a opus transplantului în România“. 

”Întotdeauna am încurajat investiţiile în domeniul de sănătate, şi în domeniul public, şi în domeniul privat. Ce mă deranjează însă este manipularea şi ipocrizia şi faptul că o anumită persoană îşi face campanie pentru alegerile locale de la anul transmiţând informaţii parţiale, ca să nu spun eronate. Niciodată, sub nicio formă nu am avut un cuvânt nepotrivit, ba dimpotrivă, faţă de persoanele sau instituţiile care donează în general, care sponsorizează în beneficiul unui domeniu, mai ales cum este un domeniu vital ca sănătatea“, a spus primarul general. 

Cristian Tudor Popescu, invitat permanent al postului de ştiri, a reacţionat dur după emisiunea ce a avut-o invitată pe Gabriela Firea, catalogând-o ”dureroasă din punct de vedere moral şi profesional“. 

CTP reproşează lipsa de reacţie a lui Cosmin Prelipceanu, despre care spune că a fost public de figuraţie în emisiunea realizată de Firea, dar şi că a pus doar câteva întrebări şi acelea pe ”un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil“. Emisiunea a fost marcată drept ”dezbatere electorală“. 

Mai mult, jurnalistul a avertizat că dacă situaţia se va repeta, este gata să pună punct colaborării cu Digi24: „Încă una-două din astea, şi nu ne mai întâlnim decât pe Republica şi pe Facebook, stimaţi telespectatori Digi24“.

Iată ce scrie CTP:

Tăcerea mieilor

Când am apărat cu duritate Digi24 în faţa pretenţiei dlui Mihai Şora-emag ca postul să se desfiinţeze, pentru că s-ar fi aservit PSD, am spus că dacă voi constata eu compromiterea postului Digi24, nu mă mai vedeţi prin studio.

Un prim pas spre acest gest a fost făcut aseară, prin emisiunea realizată de primarul general G. Firea, avându-i ca public de figuraţie pe dnii C. Prelipceanu şi R. Kiss. Firea a vorbit 80% din timpul emisiunii, plasând tot ce a vrut. Principala ocupaţie a dlui Prelipceanu a fost să tacă asurzitor şi să dea din cap aprobator. Când a pus una dintre cele nu ştiu dacă mai mult de 5 întrebări, dl Prelipceanu a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil, «Nu vă supăraţi, doamnă primar general, totuşi trebuie să vă întreb ceva...».

Textul oribil al femelei scatofile Budeanu, împotriva celor două doamne care muncesc voluntar pentru copiii bolnavi de cancer, pe care şi l-a asumat şi l-a distribuit primarul general al Capitalei, trebuia să-i fie citit în faţă, tare şi cu dicţie, năpârcii Firea – eu asta aş fi făcut, nu să-l ascund „pudic” într-un unghi de ecran aproape ilizibil.

Dureroasă emisiune din punct de vedere moral şi profesional pentru un veteran ca mine. Încă una-două din astea, şi nu ne mai întâlnim decât pe Republica şi Facebook, stimaţi telespectatori Digi24“.