3dots.ro

De ce nu candidează CTP la președinție: Ar trebui să strig ”Români, vă iubesc!”. Și eu detest o parte considerabilă din poporul român

De ce nu candidează CTP la președinție: Ar trebui să strig ”Români, vă iubesc!”. Și eu detest o parte considerabilă din poporul român

Cristian Tudor Popescu, cunoscut și sub acronimul de CTP,  s-a implicat într-o acțiune pe platforma Reddit în care a răspuns unei serii de întrebări, o campanie de imagine în care a anunțat producerea unui podcast pe  YouTube, din toamnă…

Că n-a răspuns chiar la toate întrebările, așa cum ar fi trebuit s-o facă, după cutumele acestui soi de interviu online – Ask Me Anything, au remarcat-o și utilizatorii platformei, care au sesizat că unele au fost șterse, altele ignorate.

Totuși, chiar și așa, CTP a etalat din nou imaginea publică pe care și-a construit-o de-a lungul timpului. Spricuim din cele mai interesante…

De ce nu candidați la presedinție?

CTP: Nu candidez tocmai pentru că știu foarte bine cum trebuie să manipulezi oamenii ca să ajungi președinte. Și nu vreau s-o fac. Ca să candidez, ar trebui să strig ”Români, vă iubesc!”. Și eu detest o parte considerabilă din poporul român.

___________

Care este cea mai mare amenințare la adresa viitorului României?

CTP: Să fie lăsată de capul ei.

___________

Cum vedeți dumneavoastră viitorul apropiat al României? Există șanse de îndreptare? Mai pe românește: ne mai facem bine?

CTP: Cine mai știe care e drumul „cel bun”? Cel puțin cât mai am eu, teoretic, de trăit, nimic „bun” nu se va petrece cu România. Dar constatarea dvs mi se pare corectă: nu doar România e bântuită de rău. Nu prea mai sunt locuri unde să fugi.

___________

Care ziarist tânăr de acum este viitorul CTP?

CTP: Niciunul. Ceea ce numiți CTP nu e reproductibil, va dispărea odată cu suportul fizic.

___________

Sunt românii un popor frustrat?

CTP: Nu toți, dar mulți dintre români sunt pizmătăreți.

___________

Credeti ca mai poate exista jurnalism de calitate in aceasta tara in zilele noastre? Ma refer la surse de incredere, cu coloana, care nu sunt influentate politic si la consecventa, nu la unul sau doua articole.

CTP: Nu mai sunt de mult jurnalist. Consider că a face parte din ceea ce se numește acum presă e o înjosire din punct de vedere moral și intelectual. Deci, nu comentez domeniul.

___________

In comparatie cu politicienii din Europa de Vest, cum ar fi cei din Romania? Sunt politicienii din Romania de-a dreptul imbecili sau doar au prioritati diferite, cum ar fi sa profite ilegal de functii si resursele statului?

CTP: Politicieni imbecili și corupți sunt și în Romania, și în Vest. Acolo însă, există mecanisme instituționale care îi pot sancționa până la urmă.

___________

Vă e dor de o țigară? Ați mai fumat din 1991?

CTP: N-am mai fumat din 1991, cu excepția unei țigări aprinse când l-am identificat pe Dumitru Tinu în morga din Ploiești.

___________

Vi se mai pare sexul ridicol de simplu așa cum ați declarat într-un dialog cu Emil Hurezeanu pe Antena1 anii 2003/2004?

CTP: Nu, acum sexul mi se pare doar ridicol.

___________

Când moare Iliescu ieșiți împreună cu noi la un pahar de șampanie? Va marca moartea lui un nou început pentru societate?

CTP: Nu mai beau niciun fel de alcool de ani de zile. Moartea lui Iliescu va fi o știre de breaking news, o zi-două.

___________

Care-i masina dumneavoastra preferata? (tip, an, marca, model)

CTP: Aia pe care o am din 2015, Dacia Sandero.

___________

Cum l-ai descrie pe Ceaușescu unui adolescent care nu știe mai nimic despre el?

CTP: Ceaușescu – un ins dispus să te omoare ca să-ți facă binele așa cum îl vede el.

___________

Ce v-a făcut să vă schimbați părerea despre homosexualitate? În trecut ați considerat-o ca fiind ‘imorală și deviantă

CTP: Imorală nu am considerat-o niciodată, deviantă o consider și acum.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs