CTP despre vaccinarea lui Cîmpeanu: Costumația dlui ministru este echivalentă cu Elena Ceaușescu jucând volei în papuci cu toc

23 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

În lipsă de o victimă mai suculentă, Cristian Tudor Popescu a analizat imaginea ministrului Sorin Cîmpeanu la vaccinare, cămașa cu ”buzunar” a politicianului strârnind verbul jurnalistului la Digi24.

CTP despre vaccinarea lui Cîmpeanu: Costumația dlui ministru este echivalentă cu Elena Ceaușescu jucând volei în papuci cu toc

”Domnul Cîmpeanu... Imaginea cu dânsul la vaccinare s-a viralizat mai mult decât deschiderea școlilor. Așa e în media. Nu mă gândeam la imaginea cu președintele Iohannis, dar există o legătură între cele două.

Pentru că domnul Cîmpeanu, ce și-a zis dânsul? În acea imagine, domnul Cîmpeanu apare într-o cămașă slim fit. Am aflat și eu de termenul ăsta. Adică este strânsă pe dânsul, și are ce să strângă cămașa, cu cravată, și și-a dat această gaură, această ferestruică în cămașă.

Știți la ce m-am gândit? Primul gând mi s-a dus la o statuetă de gips a lui Salvador Dali - ”Venus din Milo cu sertărașe”, dar aceea e operă de artă, a lui Dali.

Ce a făcut domnul Cîmpeanu cu cămașa aceasta după vaccinare? A aruncat-o? A, vine și rapelul. O păstrează, probabil, și vine cu ea la rapel. Nu știu dacă o s-o păstreze...

Are și lipici, acum văd. Are cu arici. I-aș recomanda domnului ministru să o trimită la Muzeul românesc al kitsch-ului. Există în București așa ceva. Sunt tot felul de exponate acolo.

În capul meu, această costumație a domnului ministru este echivalentă cu Elena Ceaușescu jucând volei cu tovarășii din Comitetul Central în papuci cu toc și în halat de plastic, de-ăsta de mamaie.

Această inadecvare totală... De ce trebuie să te vaccinezi cu cravată, domne? Sau, hai să mă gândesc acum la Ilie Năstase, la Wimbledon, în 1974, care ia o umbrelă de la un spectator și joacă cu umbrela în mâna stângă și cu racheta în dreapta. De asta îmi aduce aminte.

"Venus cu sertărașe” reprezenta o obsesie erotică din copilărie, intensă, a lui Salvator Dali. Sertărașele alea presupuneau pătrunderea în interiorul acestei zeițe a erosului. În cazul nostru, vaccinarea.

Apoi, această cămașă... A distrus o cămașă care cu siguranță nu era ieftină. De ce trebuia să facă asta? S-a muncit, cămașa aia au făcut-o niște oameni, a costat niște bani.

Dacă nu voia să apară în tricou, din anumite considerente, nu știu... Apropo de imaginea cu domnul Iohannis, probabil dânsul știind că nu are cantitatea de biceps și triceps comparabilă cu a domnului Iohannis, sau chiar cu a domnului Cîțu, a zis ”domne, nu pot eu să mă pun, că politic pierd. Pierd, că n-am brand”.

Traian Băsescu nu a avut nimic de pierdut. El nu mai are nimic de pierdut, de mult. Traian Băsescu se distrează în general, și are impresia că ne distrează și pe noi. Poate pe unii dintre noi, deci, nu contează.

Știți ce soluție avea domnul Cîmpeanu? Avea o soluție foarte corectă, nu știu dacă a folosit-o cineva. Să ceară să se ducă să se schimbe într-o cameră, în spate, după paravan și să ceară un halat din acela fără mâneci, pentru pacienți. Ăla care se închide cu nojițe. N-are mâneci. Îl punea frumos pe el și cu asta, basta.

Asta spune ceva. Disperarea asta de a păstra aparența – să fiu eu cu cravată și cu cămașa asta slim fit pe mine, ca să fiu vaccinat, spune ceva despre persoana respectivă”, a declarat CTP la Digi24.


CLICK - Follow us on Google News