Cum s-au îmbogăţit în Suedia monștrii care au ucis în bătaie un om în trafic

07 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Cătălin Plăiaşu era proprietarul unei firme din Piteşti şi mergea spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini aflate în trafic, au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul din BMW au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii sale.

  • Cum s-au îmbogăţit în Suedia monștrii care au ucis în bătaie un om în trafic
    Leonard Florian şi Tudoreci Mihai Adrian

Plăiașu a coborât şi el din maşină, cu gândul să-i calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească. A ajuns la spital cu un traumatism cranio-cerebral sever şi a murit după o săptămână, lăsând orfană o adolescentă de 18 ani aflată în mijlocul examenului de Bacalaureat.

Așa a fost curmat destinul unui om, pentru un motiv irelevant, fără ezitări, fără resentimente. Și ce mai rămâne de subliniat e că cei doi monștri au avut tupeul să solicite instanței ridicarea măsurii arestării preventive...

După comiterea cumplitei fapte, cei doi agresori le-au cerut martorilor să plece. Mai mulţi oameni care au asistat la scena înfiorătoare s-au dus direct la secţia de poliţie din comuna Merişani, însă pe o altă rută, de frica țiganilor, care cel mai probabil ar fi sărit să-i protejeze pe cei doi huligani.

Mihai şi Leonard Tudoreci se numesc cei doi monștri. Sunt frați, originari din satul Malu Vânăt, comuna Merişani, și sunt cunoscuți pentru actele de violență pe care le-au comis în ultimii ani, dar, din păcate, fără să pățească nimic.

Zona în care s-a produs evenimentul tragic este recunoscută şi pentru alte cazuri de şicane cu violenţă în trafic. Atât Mihai Tudoreci, cât şi fratele Leonard, au un cazier bogat. În 2015 şi 2016, cei doi au bătut crunt alte două persoane, în două cazuri separate, fiecare dintre victime având nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale. S-au întocmit de fiecare dată dosare penale, numai că, după câteva luni, după ce au primit diferite sume de bani, victimele şi-au retras plângerile.

”Fraţii ăştia doi au mai creat probleme în comuna Merişani. Au mai bătut doi vecini de-ai lor. În urmă cu doi ani, s-au dus la o familie din Merişani şi au scos sabia să-i taie pe băieţii acelei familii. Pe unul l-au tăiat la gât. Un alt băiat a avut mare noroc, că au dat cu sabia într-o ţeavă, altfel îi tăiau gâtul.

E un proces pe rol la Judecătoria Piteşti în acest caz. Mai au un frate la fel de recalcitrant. Cu primul vecin pe care l-au bătut s-au împăcat, probabil că l-au plătit şi a renunţat la plângere. Fraţii Tudorici mai făceau şicane în trafic în acea zonă, se credeau buricul pământului. Sunt puse camere de supraveghere în zonă, însă acestea sunt la 50 de metri de locul unde a fost incidentul“, a declarat pentru cotidianul Adevărul Luigi Ionescu, primarul comunei Merişani.

Primarul din Merişani a mai povestit și despre care modul în care au făcut avere cei doi huligani. 

”Au fost mai mulţi ani în Suedia. Toţi cei din satul Malu Vânăt, de unde sunt şi cei doi fraţi, pleacă în Suedia la cerşit. Se aude că, în afară de cerşetorie, cei doi fraţi se ocupau şi cu proxenetismul şi cu alte afaceri ilegale.

Fraţii Tudorici au avut grijă în Suedia de o femeie în vârstă foarte bogată căreia i-a plăcut foarte mult de ei. I-au tocat mulţi bani cei doi. Bătrâna din Suedia le-a dat zeci de mii de euro, din câte ştiu, le-a făcut şi casă în Merişani. Ei se credeau zmei dacă aveau bani“, a spus Luigi Ionescu.

SHARE