Curtea de Apel Craiova, decizie în cazul Sorina: Copilul rămâne cu părinţii adoptivi, familia Săcărin

11 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

 După mai bine de două ore de la începerea şedinţei de judecată, magistraţii Curţii de Apel Craiova s-au pronunţat în cazul Sorinei Săcărin, hotărând să respingă cererea formulată de către procurorul general privind revizuirea adopţiei.

  • Curtea de Apel Craiova, decizie în cazul Sorina: Copilul rămâne cu părinţii adoptivi, familia Săcărin

În vreme ce Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, a părăsit alături de avocata sa, Clara Istrate, Curtea de Apel Craiova înainte de pronunţarea sentinţei, familia Şărămăt a ținut să se afle în sală în momentul comunicării sentinței.

Mariana Şărămăt, fosta asistentă maternală, cea care a crescut-o pe Sorina la Baia de Aramă, a început să plângă, în timp ce fiica cea mare, Adelina, a  făcut acuzaţii grave.

”Este inadmisibil ce s-a întâmplat astăzi, şi la Curtea de Apel Craiova, dar şi la Bucureşti. Procuroarea rămâne în funcţie şi poate să ia copiii din case fără să întrebe nimeni nimic. Trăim într-o ţară în care hotărârile judecătoreşti se dau prin falsuri, înşelăciuni. Nimeni nu se gândeşte că e în joc soarta unui copil“, a declarat Adelina.

Avocatul familiei Şărămăt a declarat, la rândul său, că, deşi în această cauză nu se mai poate face nimic, familia Şărămăt nu renunţă la luptă, cerând, la Tribunalul Dolj, anularea adopţiei, proces în care s-a fixat termen de judecată 27 iulie. Avocatul a acuzat, de asemenea, modul cum a decurs şedinţa de la Curtea de Apel Craiova.

”Foarte urât, nu mi s-a dat niciodată posibilitatea să iau cuvântul în replică. În timp ce vorbeam, membrii completului de judecată mi-au spus că înregistrez şedinţa, eu aveam notat pe telefon nişte idei principale, am deschis telefonul, l-am pus pe birou, ca să vadă că nu înregistrez.

Nu mi s-a întâmplat niciodată, am 10 ani de vechime şi nu mi s-a întâmplat niciodată ca membrii completului de judecată, preşedintele, în speţă, să mă acuze că înregistrez şi transmit în presă.  (...) Hotărârea definitivă produce în continuare efecte. Soţii Săcărin sunt în continuare părinţii fetei“, a mai spus avocatul.

Cererea respinsă astăzi de Curtea de Apel Craiova este a treia fără sorţi de izbândă, din cele patru formulate de procurorul general al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Prima a fost respinsă vineri, 5 iulie 2019, tot de către Curtea de Apel Craiova, fiind vorba de cererea de suspendare a executării hotărârii definitive de adopţie, iar a doua a fost respinsă miercuri, 10 iulie 2019, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anumea aceea ce strămutare a dosarului privind cererea de revizuire a adopţiei. O a patra cerere este cea privind ordonanţa preşedinţială prin care i se interzice familiei Săcărin să plece cu Sorina din ţară, dosarul fiind declinat ieri de către Tribunalul Olt către Judecătoria Slatina, care urmează să fixeze un termen de judecată.

SHARE