Dan Bittman, despre noile restricții: «Este un bussines excepţional pandemia aceasta, unii  profită, normal, alţii sărăcesc»

28 Mar 2021 | scris de Cristina Romanescu

Dan Bittman, unul dintre contestatarii cei mai vocali ai măsurilor restrictive impuse de autorități pentru diminuarea răspândirii coronavirusului, a comentat, din punctul său de vedere, situația în care ne găsim după un an de evoluție sub amenințarea COVID-19.

Dan Bittman, despre noile restricții: «Este un bussines excepţional pandemia aceasta, unii  profită, normal, alţii sărăcesc»

Bittman consideră că ''pandemia aceasta este un bussines excepţional'', iar noile restricţii sunt luate de oameni care nu mai sunt raţionali, pentru că, iată, deși au fost respectat regulile de protecţie sanitară şi cele de distanţare timp de un an, se pare că s-a ajuns în punctul de la care am plecat.

''Sunt într-un județ cu incidență mică de sub 3 la mie, în care nu sunt restricții. Mi se pare în continuare, că ceea ce se întâmplă acum în București vizează inepția și lipsa de rațiune.

După cum am auzit, pentru că astăzi nu am fost în București, la toate magazinele deja sunt rafturile goale.

Iarăși urmăm un scenariu de acum un an, în care Guvernul s-a preocupat de noi și ne-a dat tot felul de soluții, dar se pare că am ajuns în același punct după un an de zile, la exact un an de zile, pentru că mâine este ziua mea și știu că mi-am petrecut-o atunci împreună cu copiii închis în casă, pentru că așa îmi spunea Guvernul.

Ceea ce se întâmplă este de domeniul fantasticului, adică eu nu cred că mai suntem conduși în momentul de față de niște oameni raționali. (...)

În ceea ce ne spun guvernanţii de un an de zile, de am ajuns în acelaşi timp, eu nu pot să cred, pentru că nu cred în măsurile acestea.

Uitaţi-vă ce se întâmplă, oamenii sunt iar panicaţi, îşi fac cumpărăturile în viteză, rafturile sunt goale într-o grămadă de supermarketuri. E panică de pomană”, a declarat Bittman la Antena 3.

... despre cum îşi va serba ziua de naştere 
”În condițiile legii. Eu respect legea. Aici este voie să stăm până la ora 22. La ora 22 mă duc să dorm. Mâine sper să ajung în București să mă văd cu copiii mei.

În condițiile legii, mâine, probabil până la ora 20 o să am voie să îi văd, să îmi spună și ei La mulți ani și o să intru în casă.

Eu am respectat legea, dar ceea ce vreau să spun, că după un an de zile după ce am respectat fiecare prevedere a celui grup de comunicare, am respectat tot ce mi-a impus regimul trecut și regimul actual, eu am ajuns în același timp.

Mă întreb, nu cumva aveți senzația, că ceva nu e în regulă? Adică, dacă specialiștii după un an de zile nu reușesc decât să ne închidă în case, sau să creeze panică, nu ar trebui să încercăm, măcar așa, o săptămână sau două, metoda suedeză, sau metoda neozelandeză sau australiană, sau cea a statelor arabe, sau cea a africanilor, și anume, de a ne lăsa puțin să ne vedem de treaba noastră și să nu mai cumpărăm vaccinuri aiurea și medicamente de la unii care ne vând de vre 20 de ori prețul?

''Pandemia, un bussines excepţional''
Greşeala nu este a guvernanţilor, greşeala este a noastră, pentru că am ales greşit şi spun cu tărie lucrul acesta. Cei care ne conduc nu sunt capabili, în primul rând, să ne ţină liniştiţi, cum ar trebui.

Am ascultat toate Guvernele care au fost de un an jumate încoace, tot poporul român văd că este cu mască pe stradă, intră în casă atunci când i se spune şi respectă regulile de distanţare.

Din păcate, am ales greşit şi o spun cu toată seriozitatea. Nişte oameni care nu au legătură cu oamenii, adică cu poporul pe care încearcă să îl conducă, înseamnă că nu sunt bineveniţi. Şi o spun din nou, cu toată responsabilitatea.

Acolo este prima greşeală. Greşeala am făcut-o acum câteva luni când era 5 la mie gradul de infectare şi noi puteam să ieşim atunci liniştiţi. Nu ni se făceau restricţii, ba dimpotrivă eram îndemnaţi să mergem la vot.

Atunci nu erau probleme. Eu nu cred în cifrele astea. Este un bussines excepţional pandemia aceasta şi unii oameni profită, normal, alţii sărăcesc'', a mai spus Dan Bittman, în intervenția sa la Antena 3.


CLICK - Follow us on Google News