Dan Diaconescu, ridicat de polițiști, suspectat de act sexual cu un minor și prostituție infantilă

Autor:

Data:

Dan Diaconescu, ridicat de polițiști, suspectat de act sexual cu un minor și prostituție infantilă

Polițiștii și procurorii au descins, joi, la locuința din Capitală a lui Dan Diaconescu. La finalul perchezițiilor, fostul jurnalist a fost ridicat de oamenii legii.

Potrivit unor surse judiciare, cercetările se fac într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală, Dan Diaconescu fiind suspectat de act sexual cu un minor în formă continuată și folosire a prostituției infantile în formă continuată.

De asemenea, sursele judiciare citate menționează că în momentul în care a avut loc descinderea, Dan Diaconescu s-a ascuns într-o anexă a locuinței și a fost descoperit acolo de mascați.

În fapt, procurorii cercetează faptele pe care le-ar fi comis Dan Diaconescu în anii 2020 și 2021, când ar fi întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta acesteia (15 ani si 4 luni, la acea vreme) – în București și în Constanța.

Ulterior, el a facut același lucru, cu sora geamană a minorei – tot in București și Constanța.

Tot în acea perioadă, a încercat să găsească o minoră virgină, căreia să-i cumpere virginitatea.

Dan Diaconescu a fost înșelat de una dintre minore, care i-ar fi spus că a găsit prietenă disponibilă să-și vândă virgintatea. El fost filmat și ulterior șantajat să ofere bani, în caz contrar, imaginile urmau a fi publicate.