Avocatul lui Dan Diaconescu: S-a dorit doar să fie un show mediatic! Cum explică prezența celor două fete, în imagini, alături de fostul patron al OTV

Avocatul lui Dan Diaconescu: S-a dorit doar să fie un show mediatic! Cum explică prezența celor două fete care apar în imagini alături de fostul patron al OTV

Dan Diaconescu a fost ridicat din locuința sa din București și dus cu mașina la Constanța, unde a fost audiat, dosarul fiind instrumentat de anchetatorii de la malul mării.

În cursul după-amiezii, Dan Diaconescu  a fost dus, sub escortă, într-un apartament din Constanța, unde anchetatorii cred că ar fi avut loc fapta. El a fost însoțit de doi polițiști și de către avocatul său.

Dan Diaconescu a fost așteptat în fața imobilului de jurnaliști și a fost întrebat dacă are ceva de declarat, dar nu a răspuns.

În schimb, avocatul său, Alexandru Murărescu, a declarat că percheziția a fost inutilă, la fel ca și cea de la București.

”Percheziția se încheie. A fost inutilă, ca și cea de la București, pentru că nu au fost ridicate obiecte care pot constitui mijloace de probă, nu a fost nimic care să fundamenteze acuzațiile.

Urmează să mergem la IPJ Cosntanța unde vom consulta în sfârșit dosarul și vom vedea care sunt probele care pot să susțină astfel de acuzații.

Procurorul este suveran. Aceste percheziții au fost inutile, s-a dorit doar să fie un show mediatic.

Din București s-au ridicat echipamente electronice care puteau fi depuse la simpla solicitare, nu era nevoie de percheziții”, declară avocatul Alexandru Murărescu.

Intrebat daca i s-au transmis de ce este acuzat, avocatul a spus că există un proces verbal cextrem de sumar. ”Din punctul meu de vedere ține de domeniul științifico-fantastic”, a răspuns apărătorul lui Dan Diaconescu.

De asemenea, avocatul lui Dan Diaconescu a declara că cele două fete care apar în imaginile care circulă pe internet alături de clientul său sunt ucrainence și nu au legătură cu cazul în care fostul patron OTV este audiat de procurori.

”Asta este singura informație pe care vi-o pot da. Arătându-i acestă fotografie lui Dan Diaconescu, acesta a spus foarte clar că: ‘Nici vorbă’. Era vorba de două refugiate ucrainence. Deci nici vorbă de așa ceva”, spune avocatul Alexandru Murărescu.

Întrebat dacă Diaconescu a oferit adăpost refugiatelor din Ucraina, avocatul a răspuns: ”Nu, nu, nu e vorba de asta”.

”Când au fost făcute? Asta nu l-am întrebat, dar este lipsit de relevanță cât timp îmi spune că acele două fete…

Dl Diaconescu, dacă se plimbă în Constanța sau oriunde în țara asta, credeți-mă că este asaltat. Cred că ucrainencele stau chiar foarte aproape de zona asta”, a adăugat avocatul.

Avocatul a comentat și informația conform căreia, în timpul perchezițiilor efectuale la domiciliul său, în București, Dan Diaconescu s-ar fi ascuns într-un dulap.

”Nu a fost găsit într-un dulap, ci era în dressing. Dressingul nu este neapărat un dulap de haine, ci este o cameră. Este chiar lângă dormitor.

La ora 6.30 când au pătruns organele de poliţie, nu pot să spun că au năvălit pentru că într-adevăr au făcut-o la modul civilizat, cu trei bătăi în uşă, cu cinci somaţii. Nu au apucat să spargă uşa pentru că a fost deschisă imediat. Este un moment de surpriză şi de panică care se instalează.

În casă erau soacra, soţia, copilul. În momentul în care s-a dat jos din pat, că auzi tropăind, pentru că ei au urcat direct.

A fost un efectiv masiv de poliţişti, o parte s-au dus la parter şi au pătruns în fiecare cameră şi o parte au urcat în viteză.

În momentul ăla din dormitor a ajuns până în dressing, unde l-au întâmpinat organele de poliţie. Deci el a fost practic găsit în dressing, în deplasarea lui către uşa de intrare. Despre ce dulap vorbim?”, a precizat avocatul.