3dots.ro

Dan Negru, revoltat că prețul de intrare la Castelul Peleș este mai mare decât cel de la Versailles: ”După ei, regalitatea a dat-o în gard!” – video

Dan Negru, revoltat că prețul de intrare la Castelul Peleș este mai mare decât cel de la Versailles: ”După ei, regalitatea a dat-o în gard!” – video

Dan Negru a postat un clip video în care comentează faptul că este mai scump să vizitezi Castelul Peleș, decât cel plătit pentru a intra la alte obiective turistice din Europa, chiar dacă, din punctul său de vedere, acestea din urmă au o semnificație istorică mai importantă.

”Ăsta e Castelul Peleș din Sinaia și dacă vrei să-l vizitezi trebuie să plătești 150 de lei dacă ești adult și 37 de lei dacă ești copil.

Dacă vrei să intri la Versailles, palatul regilor Franței de lângă Paris, trebuie să plătești mai puțin: 21 de euro, adică vreo 104 lei. E mai ieftin să vezi Versailles decât Peleș, deși despre regii Franței, despre istoria Franței învață toți copiii de pe planeta asta.

Despre istoria regilor României învățăm doar noi. Și dacă tot încasezi mai mult decât la Versailles, păi măcar gardul repară-l. Uite, ăsta e gardul de pe drumul principal care duce spre Peleș”, a comentat Dan Negru.

”Vă mai dau un preț: Dacă vrei să vezi castelul Sant Angelo din Roma, plătești 17 euro!! Aici, la Peleș, prețul e dublu! Despre istoria Imperiului Roman și despre împărații Imperiului Roman învață toți copiii planetei la școală, despre regii României doar ai noștri.

O spun cu amărăciune, l-am cunoscut pe Majestatea sa, Regele Mihai, am cunoscut-o și pe Regina Ana, dar după ei, regalitatea a dat-o în gard,” a scris Dan Negru pe paginile sale de Facebook și Instagram.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs