3dots.ro

Dana Budeanu, reacție la greva profesorilor: „Sunteți de acord să intre profesor evaluat cu șapte la clasă? Eu nu, ca părinte!”

Dana Budeanu, reacție la greva profesorilor: „Sunteți de acord să intre profesor evaluat cu șapte la clasă? Eu nu, ca părinte!”

Cadrele didactice urmează să intre astăzi într-o grevă de avertisment. Timp de două ore, între 11 și 13, profesorii nu vor ține orele, iar elevii vor fi doar supravegheați.

Sindicaliștii spun că dacă până la finalul săptămânii nu vor discuta cu ministrul Educației și nu vor primi răspuns la solicitările lor, vor intra de luni, 22 mai, în grevă generală.

Profesorii susțin că un cadru didactic cu 25 de ani de experiență câștigă lunar în jur de 4.500 de lei, în timp ce un debutant câștigă un salariu de 2.200 de lei.

Într-o intervenție pe care a avut-o la Antena 3 CNN, Dana Budeanu spune că, din punctul său de vedere, profesorii ar trebui să fie plătiți în funcție de performanță și nu este de acord cu o salarizare care nu ține cont de notele profesorilor de la examenele de titularizare.

„Profesorii au mai fost în grevă. Nu știu dacă vă amintiți doi ani de zile încontinuu în care nu s-a făcut școală deloc, nici măcar online. Puteți fi în stare să dați vina pe absolut oricine.

Majoritatea profesorilor nu au vrut să mai intre la clasă nici după aceea. Eu sunt pentru pentru creșterea salariilor tuturor, nu numai în în educație și în sănătate și peste tot… pe merit!

Nu este nicio problemă. Sunteți de acord să intre profesor evaluat cu șapte la clasă? Eu nu, ca părinte! Sunteți de acord să fie salarizat la fel un profesor evaluat cu șapte, cu unu evaluat cu 10? Eu nu sunt.

Cum să fie plătiți toți la fel? Dimpotrivă. Să fie plătiți în funcție de performanță! Păi avem profesori eminenți, mulți!

Învățători extraordinari. Nu sunt toți la fel. Cum nu contează? Păi atunci nu mai contează nicio notă nicăieri. Astea sunt criteriile de evaluare, asta este (nota la examenul de titluarizare – N.R.)

Vreau să știu și eu de ce profesorii nu au făcut grevă generală, cum au reușit să facă doi ani de zile, când nu s-a făcut școală și când după aceea nu s-a vrut nici măcar recuperarea, care a fost chiar propusă de dl. Câmpeanu, cu rămasul peste vară, nu s-a vrut? Ok, am înțeles, toată lumea e nemulțumită. Doar copiii noștri au de suferit, în particular.

Însă de ce nu s-au făcut aceste manifestări, cu care sunt solidară? Foarte bine ieșiți în stradă! Mai ales acuma, înainte de examene. E beton! Nu o să se ajungă la niciun 70% la salariu și cai verzi. O să ajungă la un armistițiu! Adică nu o să se oprească acum școala.

Dar de ce nu ați realizat un astfel de demers în special în această domnie a domnului Iohannis, cu România Educată înfiptă în băț de 8 ani de zile, de ce nu s-a reușit un acord cu acest partid măreț numit PNL în acești ultimi ani 2019-2023?”, a spus Dana Budeanu.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU