Trecutul nu foarte curat al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean

19 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Daniel Drăghici, poliţistul de 21 de ani reţinut duminică 18 aprilie după ce a trântit un bătran pe asfalt, are un trecut cu multe nereguli, fiind de mai multe ori cercetat până acum.

Trecutul nu foarte curat al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean

Bărbatul de 63 de ani din Piteşti care a decedat vineri 16 aprilie după ce a fost trântit pe asfalt de către poliţistul Daniel Drăghici a avut o moarte violentă, cauzată de asfixia mecanică, după cum arată rezultatele preliminarii ale autopsiei.

În mai 2018, media, precum şi Poliţia Română îl prezentau pe Daniel Drăghici ca erou pe când era elev la Şcoala de Poliţie din Câmpina, dupa ce a recuperat peste 20.000 de lei pierduţi de un bătrân prin metoda ”Accidentul”. 

În mai 2018, în timp ce un bătrân îi dădea un plic cu bani unui escroc care îl înşelase prin metoda „Accidentul”, întâmplarea a făcut ca în zonă să fie Daniel Drăghici, pe atunci elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina, împreună cu prietenul său Ioan Bujor.

Viitorului poliţist i s-a părut bizar faptul că un bătrânel îi dă un plic unui tânăr destul de dubios la prima vedere şi, bănuind că este vorba despre metoda ”Accidentul”, a sunat imediat la Poliţie şi a urmărit suspectu. Daniel Drăghici l-a prins pe escroc, l-a imobilizat şi l-a predat celor doi agenţi de poliţie sosiţi în urma sesizării.

Numai că după mai multe săptămâni şi după ce Daniel Drăghici absolvise Şcoala de Poliţie, bătrânul căruia i-au fost returnaţi banii le-a declarat anchetatorilor că în plic erau 30.000 de lei, şi nu 21.800 de lei, aşa cum i-a restituit Daniel Drăghici.

Anchetatorii l-au luat la întrebări pe Daniel Drăghici  şi au descoperit că acesta îşi însuşise 8.000 de lei, bani din care şi-a luat inclusiv un laptop scump.

Surse din cadrul Şcolii de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina au dezvăluit în exclusivitate pentru cotidianul Adevărul că, în cele din urmă, în toamna lui 2018, Daniel Drăghici a returnat cei 8.000 de lei furaţi de la bătrân, incidentul soluţionându-se pe cale amiabilă. În caz contrar, Daniel Drăghici risca dosar penal.

Din toamna lui 2018, Daniel Drăghici a ajuns la Poliţia Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, unde s-a remarcat prin alte nereguli, inclusiv că a amendat de două ori un jandarm aflat în misiune.

Drept urmare, Daniel Drăghici a fost sancţionat cu tăierea a 20% din salariu de către IPJ Ialomiţa. Daniel Drăghici a contestat sancţiunea în instanţă, iar pe 28 ianuarie a.c. Tribunalul Argeş i-a respins contestaţia.

Mutat din vara anului 2020 la IPJ Argeş, la Secţia 4 Poliţie Piteşti, Daniel Drăghici este acum cercetat în stare de arest pentru lovituri cauzatoare de moarte.


CLICK - Follow us on Google News