Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru este condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Autor:

Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru este condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Darius Bogdan Vâlcov, fost ministru al Finanțelor din România, s-a predat autorităților italiene din localitatea Portici, provincia Napoli din Campania, anunță ziarul Il Mattino.

Vâlcov, în vârstă de 46 de ani, se află acum la Comisariatul de Poliție din Portici-Ercolano,

Darius Vâlcov era căutat la nivel internațional, după ce autoritățile române au emis un mandat de arestare european.

Darius Vâlcov apare cu domiciliul în Slatina, judeţul Olt, dar ultimele informaţii arătau că acesta ar fi plecat de ceva vreme în Italia.

Cel mai probabil gestul lui Darius Vâlcu vine după ce a primit asigurări că va fi deferit instantei italiene, care, ca și în alte cazuri, Alina Bica, Dragoș Săvulescu, îi va îngădui să rămână în Italia…

Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română, după ce nu a fost găsit pentru a fi încarcerat, el având de executat o condamnare de 6 ani de închisoare într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani.

“Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor”, se arată pe site-ul Poliţiei Române, secţiunea “Persoane urmărite”.