3dots.ro

De ce un pachet de țigări conţine 20 bucăți. Medic psihiatru: ”Industria este foarte cinică, acest număr a fost calculat cu exactitate“

De ce un pachet de țigări conţine 20 bucăți. Medic psihiatru: ”Industria este foarte cinică, acest număr a fost calculat cu exactitate“

Din articol:

Mulţi fumători, și nu numai, se întreabă de ce un pachet conţine exact 20 de ţigări.

Răspunsul, extrem de avizat, îl oferă medicul psihiatru Ovidiu Alexinschi, de la Institutul de Psihiatrie Socola, coordonator al programelor NoAddict.

Numărul de ţigări aflat într-un pachet este foarte bine calculat, în funcţie de necesităţile fumătorilor. Astfel, numărul de 20 de ţigări nu este întâmplător, susţin psihiatrii.

”Cu siguranţă, mulţi dintre fumători s-au întrebat de ce un pachet conţine 20 de ţigări. Industria aceasta este foarte cinică, acest număr a fost calculat cu exactitate.

În medie, o persoană stă aproximativ 16 ore trează pe zi, iar în aproximativ 40 de minute se saturează receptorii nicotinici. Astfel, este nevoie de fix 20 de ţigări pentru a satura nevoia pe parcursul întregii zile”, precizează dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru.

Fumatul are un rol important în socializare
Conform specialiştilor, foarte mulţi tineri aleg să fumeze pentru că prin acest lucru reuşesc să socializeze cu alte persoane.

”De cele mai multe ori este vorba despre o chestie socială. Fumatul joacă un rol foarte important pentru persoanele respective când vine vorba despre acest aspect. Totodată, pentru tineri este vorba, de multe ori, despre presiunea grupului în care se află, a colegilor sau a prietenilor. Astfel, aceştia se asigură că nu vor fi excluşi din grup, marginalizaţi. În astfel de grupuri, cele mai multe lucruri se discută la o ţigară”, mai spune medicul psihiatru.

Medicii susţin că persoanele care sunt dependente de tutun pot atrage şi alte astfel de vicii. Acest lucru se întâmplă pentru că, de multe ori, viciile convieţuiesc şi se potenţează reciproc.

”În ziua de azi, foarte multe ritualuri se leagă de ţigară. Cafeaua convieţuieşte cu tutunul, de exemplu. Totodată, această dependenţă poate convieţui foarte uşor şi cu alcoolul. Este adevărat faptul că cele două vicii se potenţează reciproc. Astfel, o persoană care consumă alcool va avea tendinţa şi de a fuma mai mult”, conchide dr. Ovidiu Alexinschi.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs