3dots.ro

Declarația unuia dintre suspecți în cazul crimei din Sibiu. Criminalii ar fi fost chemați chiar de un apropiat al lui Adrian Kreiner

Declarația unuia dintre suspecți în cazul crimei din Sibiu. Criminalii ar fi fost chemați chiar de un apropiat al lui Adrian Kreiner

Laurențiu Ghiță, unul dintre presupușii ucigași ai omului de afaceri sibian Adrian Kreiner le-a povestit procurorilor cum a ajuns să facă parte din grupul de tâlhari care a intrat în locuința omului de afaceri. El a dat vina pe complicii săi și a declarat că pontul a fost dat chiar de către unul dintre apropiații lui Kreiner, care le-ar fi oferit informații și despre cum să intre în vilă.

Omul de afaceri Adrian Kreiner a murit după ce, anul trecut, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, trei bărbați mascați au intrat în vila lui din Sibiu și l-au torturat pentru a-l convinge să spună unde își ține banii. În locuință se mai aflau fiica și iubita lui, însă cele două au scăpat nevătămate.

Anchetatorii au stabilit că în spatele crimei s-ar fi aflat cel puțin cinci persoane: Ilie Sitariu, din Timișoara și concubina acestuia, Marian Cristian Minae, din localitatea Zăval, județul Dolj, Laurențiu Ghiță, tot din localitatea doljeană Zăval și Costinel Cosmin Zuleam, din Valea Stanciului, județul Dolj.

Unul dintre suspecți arestat în Scoția, adus în România

Laurențiu Ghiță, unul dintre suspecți, a fost adus în România în noaptea de 29 spre 30 decembrie, după ce a fost prins în Scoția. El și-a petrecut Revelionul în arestul IPJ Sibiu, după ce pe numele lui fusese emis un mandat de arestare în lipsă pentru omor calificat și tâlhărie calificată.

Surse judiciare au declarat că Laurențiu Ghiță nu a recunoscut faptele de care este acuzat și chiar ar fi menționat că, din punctul lui de vedere, ar trebui eliberat imediat.

Ghiță le-a spus anchetatorilor că se află de opt ani în Marea Britanie, unde este stabilit împreună cu familia și unde ar fi obținut inclusiv cetățenia. El afirmă că îi cunoștea pe unii dintre suspecți și că ar fi intrat în legătură cu ei deoarece doreau să cumpere de la el un autoturism Audi A6.

Un apropiat al lui Adrian Kreiner le-ar fi dat pontul

Bărbatul declară că, după ce a ajuns în România, în luna noiembrie 2023, prietenii săi i-ar fi propus să-i plimbe cu mașina, contracost. Ghiță susține că nu ar fi știut de la început că se pregătește un jaf, însă, ulterior, grupul s-ar fi adunat la o adresă din Timișoara, unde s-au pus la punct toate detaliile loviturii.

Cu acel prilej, Ghiță ar fi aflat că Ilie Sitariu știa de la un apropiat al omului de afaceri Adrian Kreiner că acesta ține în locuință o sumă mare de bani, dar și detalii legate modul în care s-ar putea intra în vila omului de afaceri.

Se consideră nevinovat și așteaptă să fie eliberat

Laurențiu Ghiță a mai afirmat că s-ar fi învoit să-i ducă pe tâlhari la Sibiu și să-i aștepte cu mașina pentru a-i ajuta să fugă, dar susține că nu a intrat în casă și nici nu și-a imaginat că în acea seara urma să se producă o crimă.

Drept urmare, el le-ar fi spus procurorilor că este nevinovat și că se așteaptă să fie eliberat. El ar fi adăugat și că este cetățean britanic și că nu era obligat să se lase adus în România, însă a vrut să stea de vorbă cu autoritățile de la Sibiu pentru a lămuri lucrurile.

Totodată, Ghiță a explicat că, atunci când a părăsit teritoriul țării noastre, nu ar fi vrut să fugă, ci doar să-și vadă familia, dar nu ar fi putut să ofere o explicație coerentă și pentru faptul că, la momentul reținerii, se afla în Scoția, și nu în Anglia, alături de soție și de copii.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs