3dots.ro

Familia unui deputat de 49 de ani, decedat de COVID în 2020, cere un milion de euro daune Spitalului Militar

Familia unui deputat de 49 de ani, decedat de COVID în 2020, cere un milion de euro daune Spitalului Militar

Din articol:

Familia unui fost deputat PSD, care a decedat în urma infectării cu coronavirus, a dat în judecată Spitalul Militar unde acesta a fost internat înainte deces și a cerut daune de un milion de euro.

Radu Sebastian (în imagine) a murit la numai 49 de ani, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus și tratat la Spitalul Militar.

Rudele bărbatului susțin că decesul a fost provocat de alte cauze, din cauza infecției nosocomiale.

Sebastian Radu a fost confirmat cu coronavirus la jumătatea lunii noiembrie 2020. El a fost transportat de la Spitalul Județean Buzău la un spital din Capitală, apoi în Germania, la scurt timp după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Familia deputatului acuză că infecția generalizată a fost cauzată de infecțiile nosocomiale contractate la Spitalului Militar

Potrivit Libertatea, documentele oficiale indică faptul că Spitalul Militar ar fi ascuns familiei parlamentarului, dar și medicilor din Germania faptul că pacientul dezvoltase mai multe infecții nosocomiale. E vorba de patru bacterii multirezistente la tratament.

Astfel, pe baza acestei situații, într-un proces aflat pe rol la Judecătoria Sectorului 1 București, soția și copii deputatului solicită în instanță despăgubiri 1.000.000 de euro daune și 40.000 de euro reprezentând cheltuielile cu transferul pacientului în Germania.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs